Silvestr během pandemie: Jak si užít oslavy bezpečně

28. 12. 2021 | Studentský život

SilvestrVzhledem k vývoji pandemie koronaviru to letos opět bohužel na velkolepé oslavy nového roku nevypadá. To však neznamená, že by se člověk musel doma nudit. I během pandemie si můžete Silvestr pořádně užít, aniž byste se museli vystavit riziku nákazy. A pořádně zapařit můžete i v karanténě! Nevěříte? Čtěte!

Uspořádejte on-line událost

Pokud se letos nemůžete vidět se svými kamarády osobně, můžete se aspoň potkat on-line. Uspořádejte virtuální setkání, v předem dohodnutý čas se všichni připojte a začněte se bavit.

Sice nebudete fyzicky přítomni v jedné místnosti, i tak si ale můžete společně povídat, hrát hry, poslouchat stejnou hudbu, sledovat stejný film… Představivosti se meze nekladou. Navíc to má i jednu výhodu – nebudete muset řešit hromady špinavého nádobí po všech účastnících společného večírku.

Rozmazlujte se

Jak na Nový rok, tak po celý rok, říkává se. Tak proč nezačít nový rok tím, že se budete cítit skvěle po dni plném hýčkání? Napusťte si plnou vanu, přihoďte vonné soli a relaxujte. Dejte si masku na obličej, nalakujte si nehty, vyzkoušejte nový účes, upravte si vousy do nějakého slavnostního střihu, oblékněte si hezké oblečení (i když zrovna nikam nejdete, nemusíte Silvestra slavit v teplácích, pokud tedy nechcete), zapalte si vonnou svíčku a odpočívejte. Po celoročním shonu si každý člověk trochu relaxu a rozmazlování zaslouží.

Vyrazte na procházku do přírody (se psem)

Pokud nechcete celý den na Silvestra jen sedět doma, ale mezi lidi se vám taky nechce, vyrazte na procházku do přírody a případně s sebou vezměte svého psího (králičího, prasečího, kočičího…) parťáka. S ním bude vycházka veselejší, i když vás zrovna nikdo člověčí nebude doprovázet.

Uspořádejte si filmový či seriálový maraton

Konec roku je ideální příležitost bilancovat. Udělejte si seznam těch nejlepších filmů a seriálů za poslední rok a zkuste je ještě před půlnocí všechny zkouknout. Anebo naopak – sepište si všechny filmy a seriály, které jste vidět chtěli, ale ještě jste se k nim nedostali a pusťte si je jeden po druhém všechny. Seznam můžete využít i jako takové příjemné předsevzetí na další rok, pokud všechna ta díla nestihnete zkouknout během Silvestra.

Plán promítání můžete pojmout i tematicky. Třeba tak, že si pustíte filmy, které dostaly nejvíce Oscarů, nebo ty, které mají nejhorší recenze na ČSFD.

Zrealizujte improvizovanou diskotéku či karaoke

Skupinový tanec je sice větší zábava, ale i v jednom to může fungovat. Pusťte si svoje oblíbené písničky a tančete jako o život. Nikdo vás nevidí, tak co. Bojíte se zpívat ba dokonce mluvit před lidmi? Tak teď máte ideální možnost si to nacvičit bez publika. Stáhněte si program na karaoke, nebo si pusťte text a hudbu písně na Youtube a zpívejte z plných plic!

Zabavte se s rodinou

Pokud sdílíte domácnost s více lidmi, tak máte možností ještě mnohem víc. Uspořádejte herní večer a pořádně provětrejte všechny své deskové i karetní hry. Postavte venku sněhuláka, vyrazte sáňkovat, a když nebude na čem, tak se třeba projeďte parkem na koloběžce. Připravte si hromady lahodného občerstvení a konzumaci si pak zpestřete třeba ochutnávkou naslepo.

Zdroj: Country Living

Další články k tématu