Šest neprůstřelných výmluv, proč jste chyběli na přednášce

21. 6. 2022 | Studentský život

den podle vašich představNechce se vám na vyučování? Nestihli jste přečíst povinnou četbu? Láká vás den strávený všude jinde než ve škole? Tragédie v rodině a úkoly požírající psi jsou už dávno klišé a podobné výmluvy vám nejspíš vyučující neuvěří. My vám ale přinášíme šest prakticky neprůstřelných výmluv, které vám umožní strávit den podle vašich představ.

Střevní problémy

Střevní chřipka je dostatečně rozšířená nemoc, aby vám vyučující uvěřil, že jste si ji skutečně vytrpěli, ale zase ne natolik závažná, abyste museli mít potvrzení od doktora. Střevní chřipka navíc zpravidla trvá pouhých 24 hodin, takže když se ve škole ukážete hned druhý den mírně pomuchlaní, budete působit dostatečně věrohodně. Většina lidí navíc nebude požadovat, abyste jim sdělili detaily, protože historku o tom, jak sedíte v křečích na záchodě, nebo zvracíte do kýble nikdo slyšet nechce.

Zlaté zuby moudrosti

Existuje devět kruhů pekla plus zuby moudrosti. Každý, komu narostly zuby moudrosti, ví, že s nimi bývá jen trápení. Je i docela pravděpodobné, že to ví i váš vyučující. Trhání imaginárních moudráků je proto ideální výmluva. Jen doufejte, že se vaše výmluva v budoucnu neobrátí proti vám a nebudete se muset ze školy omluvit znovu, tentokrát kvůli skutečným zubům moudrosti. Au.

Útok vší!

Útok vší zní jako titul béčkového filmu, ale stejně tak ho můžete použít jako výmluvu, proč jste se raději drželi od školy dál. Váš vyučující vás nebude kárat a naopak ocení, že jste vši neroznesli mezi akademiky. Tato výmluva funguje ještě lépe, pokud máte doma malé děti, protože každý rodič ví, že vším se nejlépe daří v mateřinkách a na základkách.

Když už je řeč o dětech, můžete také říct, že se tomu vašemu udělalo špatně a museli jste s ním zůstat doma, protože jste takto na poslední chvíli nesehnali hlídání.

Ztratil jsem se

Ideální výmluva, pokud se chcete ušetřit pouze části přednášky nebo semináře. Váš vyučující by sice mohl argumentovat tím, že si dnes každý dokáže najít trasu na mobilu. Vy mu ale můžete zdvořile připomenout, že ani v 21. století nemá každý na mobilu stabilní přístup na internet. Na věrohodnosti získáte, když současně s vymlouváním se z kapsy vytasíte Nokii 3310. Mobilní dinosauři stále existují!

Zákeřné alergie

Hepčík! Alergie se podle lékařů můžou projevit prakticky v jakémkoliv věku. Zhoršující se klima, smog ve velkých městech, další nudná přednáška… To všechno může přispět k rozvoji alergie. A kýchající a smrkající studenty na svých přednáškách žádný učitel nechce. Alergie je tak ideální výmluva. Obecně je lepší vyvarovat se předstírání, že máte alergie, po nichž otéká tělo, jako jsou alergie na ořechy. Takové symptomy napodobíte jen těžko. Prach, kočičí chlupy, či pyl to však jistí.

Můj spoj měl zpoždění anebo ho úplně zrušili

V České republice jezdí zejména vlakové spoje spíš pozdě než na čas. V našem případě nám to ale přijde vhod! Vyučující jen těžko bude ověřovat o jaký spoj se jednalo, protože netuší, odkud dojíždíte. Pokud víte, že váš učitel přeci jen rád rýpe, udělejte si nejprve krátký on-line průzkum a zjistěte, které spoje měly toho dne zpoždění. Neprůstřelnou výmluvu máte připravenou.

Zdroj: College Magazine, Yahoo! Finance, Tosaylib

Další články k tématu

Neudělal jsem zkoušku, co teď?

Neudělal jsem zkoušku, co teď?

V prvním ročníku studia vám může připadat, že pokud se vám nepodaří splnit předmět, je to konec světa. Ve skutečnosti je to ale mnohem častější jev, než by se mohlo zdát. Na tyto situace jsou připravené i vysoké školy. Jestli jste se tedy dostali do situace, kdy jste například vybouchli u zkoušky a další termín zatím …