Sedm levných pranků, které doženou spolubydlící k šílenství

2. 10. 2020 | Studentský život

Zlomyslné žertíky neboli pranky, plní sociální sítě a lidé se jimi baví nejen 1. dubna. Pokud bydlíte na koleji nebo sdílíte byt se spolubydlícími, máte ideální podmínky k tomu nějaký ten prank vyzkoušet i vy. Vybrali jsme pro vás sedm pranků, které nezatíží studentský rozpočet a pokud vše klapne, budete na ně vzpomínat ještě roky po státnicích.

Konzervy bez etikety

Příprava zabere jen pár minut, ale efekt je dlouhodobý. Stačí se v nestřeženou chvíli, zmocnit konzerv spolubydlících a sundat z nich etikety. Příprava jídla se tímto jednoduchým trikem promění v napínavou variaci na ruskou ruletu – co asi otevřou tentokrát?

Jediný způsob, jak budou moci zjistit, co se v konzervách skrývá, je otevřít je – což znamená, že zároveň budou muset obsah rychle spotřebovat anebo vyhodit.

Tip navíc! Zamíchejte mezi zásoby spolubydlících další konzervy, například se zvířecím žrádlem nebo s něčím obdobně nechutným, a rovněž z nich odstraňte etikety.

Zabalený nábytek

Tohle je stálice mezi pranky. Budete potřebovat hromadu papíru (staré noviny, balící papír…), tunu lepenky a spoustu trpělivosti. Výsledek ale rozhodně stojí zato. Pokud se k tomuto ďábelskému žertíku odhodláte měli byste to vzít z gruntu a polepit papírem podlahu, zdi, strop, zabalit do něj postel, nábytek a všechno ostatní, co má váš spolubydlící v pokoji. A kdyby se žertík náhodou nevyvedl, alespoň se pocvičíte v balení dárku před Vánoci.

Eko verze: Přeskočte papír a přilepte drobné vybavení pokoje spolubydlícího na strop.

Překážková dráha

Pokoj na koleji nebo na bytě by měl být svatyní odpočinku. Jenže! Co když se váš spolubydlící nedostane ode dveří pokoje do postele, aha? Zajistit to můžete tak, že pokryjete celou podlahu stovkami nafouknutých balónků (naplněných třeba fazolemi, hořčicí a dalšími fajn věcmi, které se při prasknutí rozprsknou všude kolem), nebo kelímky s vodou.

„Prasklý“ displej

Studenti se neobejdou bez svých notebooků nebo chytrých telefonů. Představa, že je něco z toho nenávratně poškozené, tak bezpochyby dokáže vašeho spolubydlícího dohnat ke krátkodobému zhroucení.  A vy mu toto zhroucení můžete snadno zprostředkovat! Jednoduše si stáhněte obrázek prasklého displeje a nastavte ho na jeho notebooku nebo telefonu jako pozadí. Ujistěte se, že motiv skryje všechny ikonky na displeji, aby byl výsledný efekt patřičně hrůzostrašný.

Schovaný budík

Máte spolubydlícího, který rozhodně není ranní ptáče? Tak právě pro něj tu máme jednu specialitku!

Kupte miniaturní budík, nastavte buzení na pět hodin ráno a schovejte ho spolubydlícímu někde v pokoji. Z bezpečí vlastní postele si pak můžete vychutnat zvuky toho, jak se spolubydlící potácí okolo, nadává a snaží se tak brzo ráno najít zdroj zvonění.

Tip navíc! Pokud chcete tento žertík povýšit na ještě ďábelštější úroveň, schovejte spolubydlícímu v pokoji více budíků. Každý nastavte na jiný čas s dostatečným odstupem, aby měl spolubydlící dost času mezi zvoněními znovu usnout.

Autocorrect

Princip tohoto pranku spočívá ve funkci automatických oprav, které má jak MS Word, tak aplikace Google Docs.  Stačí v nich tuto funkci povolit a následně automatické opravy specifikovat na míru spolubydlícímu tak, aby se mu často používaná slova proměňovala na nesmysly. A pak už jen trpělivě čekejte až spolubydlící usedne ke psaní eseje.

Vypsané pero

Čirý lak na nehty je nejlepším přítelem všech vtipálků. Klasikou, která neomrzí, je „vylepšit“ lakem hroty per a tužek, které vaši spolubydlící používají. S takovými nástroji si budou následující den dělat poznámky na přednáškách či seminářích velmi těžko.

Ledová pomsta

Budete potřebovat: prázdnou a vymytou nádobu od zmrzliny, vodu a něco, bez čeho se váš spolubydlící neobejde – třeba klíče, studentskou kartičku nebo (což je klasika všech klasik) sešívačku. Vybranou věc vložte do nádoby, zalijte vodou a nechte přes noc zmrznout. Ledovou sochu pak vraťte spolubydlícímu zpět do pokoje.

Tip navíc! Vodu můžete nahradit i želatinou.

Zdroj:
https://www.savethestudent.org/

Další články k tématu