Scenofest - tvůrčí dílny světových umělců

26. 1. 2011 | Aktuality

Studenti, kteří se zajímají o světelný design, digitální média, projekce, zvukový design, kostýmy, loutkářství, scénografii, instalace nebo divadelní technologie, mají možnost rozšířit si obzory prostřednictvím setkání se světovými tvůrci. Scenofest zveřejnil přehled dílen, jež budou od 16. do 26. června probíhat v Praze. Do kurzů se je možné zapsat pouze do poloviny února. Vybírat lze celkem z 52 dílen. Pro studenty půjde o exkluzivní setkání, mnozí z vedoucích dílen se edukační činnosti běžně nevěnují, navíc často půjde o témata a disciplíny mimo univerzitní osnovy. Centrem Scenofestu se stane pražská Divadelní fakulta Akademie múzických umění (DAMU).

Vzdělávací projekt Scenofest je jedna ze sekcí rozsáhlého festivalu Pražské Quadriennale, která je určená studentům uměleckých škol. Jeho myšlenkou je umožnit setkání kreatitvních lidí. Díky dílnám a přednáškám budou moci spolupracovat s předními odborníky v dané oblasti a vytvořit tak společné projekty. projektu.

Pražské Quadriennale je největší mezinárodní přehlídka současného divadla, scénografie a divadelní architektury, designu, módy, kostýmů a dalších oborů spojených s divadlem. Pořádá jej Ministerstvo kultury ČR a realizuje Institut umění – Divadelní ústav. Projekt je organizován pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause. Mezinárodní přehlídka nabídne po celé Praze množství performancí, výstav a dalších atraktivních programů pro profesionály i široké publikum, včetně dětí. Více na www.pq.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Zdroj fotografie: Tisková zpráva

Další články k tématu