Regionální finále studentských společností na FEKT VUT v Brně

8. 6. 2010 | Tiskové zprávy

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) Vysokého učení technického v Brně uspořádala se svým partnerem Junior Achievement (JA) regionální finále studentských společností. Své projekty a prezentační dovednosti představilo 12 studentských organizací z celé Moravy. Ti měli za úkol představit svůj předmět podnikání, získat si na svou stranu odbornou porotu a prosadit své myšlenky a záměry.

Týmy, které oslnily nejvíce se dostaly do národního finále, které se uskuteční 9. června v Praze. Do tohoto finále postoupilo celkem 6 týmů, jmenovitě: International Oportunities, Dream Vision, Studentská výroba Zengrova, S-way, MakeMoo, Numero Uno. Nejlepší tým bude následně zastupovat ČR v evropském finále na Sardinii. Odměnou pro soutěžící, nebyl jen postup do finále, ale možnost setkání se s praxí, a to v podobě zpětné vazby od poroty. „*Odborná porota se skládala z osob, které se středoškoláky pracují již delší dobu. Pro studenty je zase zajímavé setkat se s praxí a získat zpětnou vazbu, jak na svůj projev, tak také na své záměry,*“ objasňuje oblastní manažerka společnosti Junior Achievement, Jitka Bulantová.

Porotu tvořili odborníci z praxe a zajímavé osobnosti, marketingová manažerka společnosti TONDACH Jana Klasová, víceprezidentka pro značku a komunikaci VODAFONE Martina Hovorková, či generální ředitel JA Josef Muller.

Celá soutěž měla dynamický náboj a spád. Tento ročník se vyznačuje největší účastí studentských společností, a také úroveň prezentací a záměrů prudce roste. „*Je vidět, že se na středních školách více pedagogové věnují i prezentačním dovednostem, dokáží svým studentům poradit a nasměrovat je, navíc perfektní zpětná vazba jim může pomoci i v dalším životu a práci,*“ dodává manažer vnějších vztahů FEKT VUT, Jiří Wagner.

Celkový pozitivní dojem, výbornou organizaci a zajímavé momenty komentují také kladné reference soutěžících. „*Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit této akce a že se nám v silné konkurenci podařilo postoupit. Věříme si, že máme silný a vyvážený tým, který může uspět i ve finále*,“ dodává „president“ jedné z posupujících společností, Kamil Zeman z Gymnázia Řečkovice, ten také ocenil výbornou organizaci a zázemí fakulty, kde se odehrálo regionální kolo. Na otázku, jak by zhodnotil šance na úspěch v superfinále odpověděl optimisticky: „ Zvítězíme…“, dodává s úsměvem.

Informace o fakultě:

První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na naší fakultě přes 23 000 absolventů. V roce 2001 získala fakulta současný název – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) a o rok později získala akreditaci nových moderně pojatých studijních programů ve strukturovaném studiu. Na fakultě studuje více než 4 400 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu. Studium na fakultě je orientováno na široké spektrum vědeckých oblastí: řídicí technika a robotika, biomedicínské inženýrství, silnoproudá elektrotechnika a elektronika, elektronika a elektrotechnologie, mikroelektronika, radioelektronika a teleinformatika.

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Tiskový kontakt:

Jiří Wagner

manažer vztahů s veřejností

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií

VUT v Brně

GSM: 604 504 695

mail: wagner@feec.vutbr.cz

www.feec.vutbr.cz