Příjemná místa na učení v Brně

1. 2. 2015 | Studentský život

V knihovně či studovně se toho člověk údajně naučí několikrát více než při běžném studiu. Pro někoho je ale toto prostředí stresující a učí se nejradši doma. Někteří studenti si rádi učení zpestří dobrou kávou a dezertem. Míst, kde se učit, je v každém městě požehnaně. A jak je na tom moravská metropole? Přinášíme vám pár tipů.

Ecce bibliotheca

Pokud vás motivuje fakt, že se ostatní okolo učí o sto šest, pomůže vám knihovna či studovna vaší fakulty. „Nejlepší na učení je knihovna na Fakultě sociálních studií, protože tam pracují úplně všichni a člověk by se styděl být na Facebooku,“ říká Ladislav Zibura (22), který studuje žurnalistiku a hospodářskou politiku právě na FSS MUNI. Chcete-li se tedy vyhnout pokušení prokrastinace, je toto prostředí ideální. „Fajn je také centrální počítačová studovna v budově bývalé lékařské fakulty, protože je otevřená 24 hodin denně,“ dodává Zibura. Jestliže jste opravdu pilní studenti nebo vám teče do bot s odevzdáním té či oné seminární práce, neváhejte ji využít.

4059-knihovna

Dobře se také, podle studentky antropologie Markéty Konířové (22), učí v kampusu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity: „Je tu klid, většinou dost místa, internet, mají místa buď v prostoru nebo v menších oddělených buňkách na kraji, kde člověk může sedět s více lidmi a učit se spolu a je tam i pár jednomístných buněk. V kampusu je i počítačová místnost, kde se dá kopírovat i tisknout.“ Další možností jsou veřejné knihovny. Největší knihovnou v Brně je samozřejmě Moravská zemská knihovna na zastávce Klusáčkova, kde najdete spoustu stolečků a klidného místa mezi policemi s knihami.

Káva, čaj a dort jako motivace

Jste-li společenštější typ a děsí vás představa zavřít se na celé zkouškové období doma a obklopit se jen knihami, naskýtá se vám možnost využít pestré škály brněnských kaváren.

kavárny

Některé jsou pro studenty jako stvořené. Například kavárna Limbo, Café 04, kde mezi 11. a 15. hodinou obdržíte i překvapení podniku či kavárna Podnebí, kde při učení ochutnáte speciality italského kuchaře.

Doma je doma

Studium v domácím prostředí je pohodlné. Zvláště, máte-li někoho, kdo vám navaří a snese vám modré z nebe, když přece máte to zkouškové. Výhodou je, že si můžete jet vlastním tempem a nikoho nerušíte, když si například potřebujete učivo přeříkávat nahlas.

studium na dálku_obory

Na druhou stranu je třeba si přiznat, že učení se doma je jako stvořené k prokrastinaci v podobě sledování seriálů či Facebooku. Někdo zase raději uklidí celý dům, než aby se začal učit. Každému zkrátka vyhovuje něco jiného a musí se sám rozhodnout, které prostředí upřednostní, aby dosáhl co nejlepších studijních výsledků.