Praha se umístila v TOP 10 měst pro studenty

7. 5. 2022 | Aktuality

studium v PrazePraha se umístila mezi desítkou nejlepších měst pro studenty. Žebříček pravidelně zveřejňuje globální síť Campus Advisor na základě hodnocení samotných studentů. Se 4,40 body z pěti obsadila Praha sedmou příčku.

Průzkum byl zaměřený na šest oblastí, v nichž každé město mohlo získat maximálně pět bodů.  V otázce vstřícnosti vůči studentům získala Praha 4,74 bodů, za noční život 4,61 bodů. Studenti v průzkumu hodnotili také veřejnou dopravu (4,53 bodů), bezpečnost (4,43 bodů), vybavení (4,22 bodů) a životní náklady (3,90).

„Čím déle v Praze bydlíte, tím více si ji zamilujete. Při procházce krásnými historickými uličkami Prahy, kdy cítíte sílu pulzujícího městského života, si mnoho lidí uvědomí, proč je často nazýváno nejkrásnějším městem na světě,“ popsal své pocity student mezinárodních vztahů Petr.

„Praha je místo, o kterém jste nevěděli, že ho potřebujete. Je to úžasné město s krásnými výhledy, a kdyby Evropa byla náhrdelníkem, Praha by byla diamantem. Cítím se tu jako doma, město má opravdu příjemnou atmosféru. Navíc je pro mě Praha jako partner, kterému můžete vždy věřit,“ doplňuje jeho kolega z oboru psychologie Nojan.

V porovnání s dalšími evropskými městy nabízí Praha levnější průměrné náklady na bydlení a veřejnou dopravu, která je pohodlná a časově i cenově dostupná. Umístění v žebříčku Campus Edvisor navíc není jediné ocenění, které Praha získala. Například časopis Time Out ji před časem zvolil nejkrásnějším městem světa.

Zdroj: University of New York in Prague

Další články k tématu

Počet středních škol klesá. Může za to i nižší porodnost

Počet středních škol klesá. Může za to i nižší porodnost

Počet škol s maturitními obory za deset let klesl o 13 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Cermat. Důvodem je pravděpodobně demografický vývoj a pokles porodnosti. Nejvíce se snížil počet lyceí a učilišť s maturitními obory, přibližně o 33 procent. V současnosti mají studenti největší výběr středních odborných škol, jichž je celkem 717. Jejich počet od roku 2011 klesl …