On-line ale efektivně. Jak zase zvládnout distanční výuku?

4. 12. 2021 | Studentský život

distanční výukaA už je to tu zase. Kurzy – a v některých případech i celá výuka na vysoké škole – se přesunuly do distančního režimu. Pokud máte problém se soustředěním během on-line přednášek přinášíme vám pár rychlých typů, jak to celé zase zvládnout.

Skupinové studium

Ve dvou se to lépe táhne a ve třech, čtyřech, pěti… ještě líp. Řeč je samozřejmě o studiu. Pod přísným dohledem spolužáků nebude mít takovou tendenci se nechat od studia rozptylovat, a navíc si budete moct vzájemně poradit, když nebudete něčemu rozumět. Nakopnout vás může taky to, když si ze společného studia uděláte soutěž, kdo toho víc umí.

Rozvrh

Čas je váš nejlepší kamarád, pokud si ho dobře rozvrhnete. Naplánujte si a rozvrhněte vše kolem školy, zapište si všechny uzávěrky a rozvrhněte si i volný čas. A ještě tip na závěr: Držte se rozvrhu!

Pečlivé poznámky

Jedna z nejčastějších chyb, kterých se vysokoškoláci během studia on-line dopouštějí, je, že si během výuky nedělají pečlivé poznámky. Přitom je to zaručená investice do budoucna. Psaním poznámek si totiž nejen učivo lépe zapamatujete, ale před zkouškovým se budete mít taky z čeho učit. Vaše budoucí já vám poděkuje.

Zdroj: College Cures

Další články k tématu