Nový školní rok je tu

5. 9. 2004 | Aktuality

Tak nám začal nový školní rok. Úplní prvňáčci, tedy ti, kteří šli do první třídy poprvé (je jich opět o něco méně), mají za sebou první tři dny.

Tak nám začal nový školní rok. Úplní prvňáčci, tedy ti, kteří šli do první třídy poprvé (je jich opět o něco méně), mají za sebou první tři dny. Doufejme, že je jejich nadšení ještě nestihlo opustit a škola se pro ně nestane povinnou nudou nebo snad trestem.

Druzí prvňáci, tedy potěr středoškolský, se do lavic také posadil třikrát. Některý byl hned potěšen písemkou, která měla prověřit vědomosti získané v minulosti. Jiný, například ten z Gymnázia v Trutnově, byl donucen dělat rychlé pohyby a nahnán do tělocvičny, musel celý den zápolit se staršími kolegy na tradičních Neolympijských hrách, kam zavítal samotný Zeus.

Prvňáci zkušení, tedy ti, kteří jdou do první třídy již nejméně potřetí, si zatím válí šunky doma. Někteří z nich, pravda, vychutnávají poslední dny volna mimo rodičovský dohled. Ale donesly se nám i zprávy, že se někteří už těší na začátek vysokoškolského života, do kterého nemalá část z nich bude uvedena přípravným kurzem či soustředěním.

Všem, kteří se do školy těšili, gratulujeme! Všem, kterým se tam líbí, závidíme! Všem, kterým se tam nechtělo a ani se nelíbí, přejeme brzkou změnu nálady!