Noc vědců hostí i řada vysokých škol, MENDELU premiérově

20. 9. 2011 | Aktuality

Letošní ročník Noci vědců už zase klepe na dveře a na její organizaci se kromě řady vědeckých institucí a kulturních zařízení podílí také několik českých vysokých škol. Program odstartuje 23. září v 18 hodin na mnoha místech republiky současně a skončí až o půlnoci.

Z brněnských škol se do této populárně-naučné akce zapojí Vysoké učení technické, Masarykova univerzita a letos poprvé také Univerzita Mendelova. V jejím kampusu v Černých Polích se budou moci návštěvníci zúčastnit několika vědomostních soutěží a zajímavých přednášek s praktickými ukázkami vědeckých pokusů nebo třeba zažít místní botanickou zahradu a arboretum netradičně – tedy v noci. O hudební zpestření večera se postará hudební těleso složené ze studentů Lesnické a dřevařské fakulty, kteří si říkají Trubači.

Jakousi přidruženou, „neoficiální“ Noc vědců pořádá také Univerzita Palackého v Olomouci. Její Přírodovědecká fakulta do projektu přispěje mj. demonstrací výzkumu nočního hmyzu, filmy z festivalu AFO, nočním geocachingem, matematickou kavárnou, simultánním šachovým turnajem a dalšími akcemi. Svůj podíl na letošní noční přehlídce vědy ale bude mít i Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, která svůj program významně obohatí také kulturními a hudebními vložkami, Přírodovědecká fakulta Univerzity Kralovy a řada dalších institucí.

Podrobné informace o Noci vědců najdete na stránkách www.noc-vedcu.cz.