Nejlepší obor Účetnictví a finance mají na VŠE!

28. 2. 2019 | Aktuality

qs

Vysoká škola ekonomická v Praze se v prestižním žebříčku QS World University Rankings by Subject (hodnocení univerzit podle oborů) umísťuje pravidelně už několik let. Letos však dosáhla dosud nevídaného úspěchu, když se v žebříčku poprvé objevil její obor Účetnictví a finance a – mezi univerzitami v České republice – rovnou na prvním místě! V celosvětovém srovnání se pak obor dostal do druhé stovky.

„Jsem velmi ráda, že VŠE poprvé uspěla v oblasti vzdělávání Accounting and Finance, kde jsme se umístili na 201.-250. místě, zejména díky velmi dobrému jménu Fakulty financí a účetnictví mezi odbornou veřejností a také díky zlepšování kvality publikační činnosti našich pedagogů. Tohoto hodnocení si cením o to více, že jsme byli pro oblast Účetnictví a financí vyhodnoceni jako nejlepší vysoká škola v ČR,“ komentovala výsledky rektorka VŠE Hana Machková.

Další obor VŠE, který v žebříčku hodnocení oborů pro rok 2019 uspěl, byla Ekonomie a ekonometrie. Ta oproti loňsku poskočila o padesát příček výš a skončila na 201-250. místě.

QS World University Rankings by Subject hodnotí obory na základě čtyř kritérií. První dvě kritéria hodnotí mezinárodní pověst a uznání univerzity, druhá dvě pak kvalitu vědecko-výzkumné činnosti.