Najít si školu i práci na jednom místě? To můžete na veletrhu Gaudeamus Brno!

15. 10. 2019 | Tiskové zprávy

GAUDEAMUS_BANNERY_2019_WEB_VSCZ_BRNO_DESKTOPKonec října bude v Brně opět ve znamení vzdělávání. Na brněnském výstavišti totiž proběhne už 26. ročník veletrhu Gaudeamus Brno. Návštěvníkům se na jednom místě představí skoro 400 vzdělávacích institucí. A chybět u toho nebudeme ani my!

VysokéŠkoly.cz budou mít na Gaudeamu testovací centrum, které byste na veletrhu rozhodně neměli minout. Poradíme vám v něm, který studijní obor je pro vás nejvhodnější a na jakou vejšku byste se v budoucnu měli přihlásit. „Naše testovací centrum pomůže těm, kteří zatím nemají vůbec žádnou představu o budoucí škole, i těm, kteří váhají mezi více obory,“ vysvětluje Lubomír Majerník z VysokéŠkoly.cz. Dodává, že inovované testovací centrum, které vzniklo v spolupráci se společností Asus, mohou navštívit jak středoškoláci, tak i ti kteří si chtějí dodělat školu v pozdějším věku. Vedle centra bude letos navíc herní zóna, kam se za námi můžete přijít odreagovat.

Jakmile si vyberete studijní obor můžete hned zajít za některým z vystavovatelů a zjistit, jak probíhá přijímací řízení i jak se žije studentům na dané univerzitě. Letos do Brna dorazí hned 94 vzdělávacích institucí ze zahraničí, takže se nemusíte při výběru školy omezovat jen na Českou republiku. Celkem se na veletrhu představí přes deset tisíc oborů!

Mimo svou budoucí školu si na veletrhu můžete najít rovnou i budoucího zaměstnavatele. Letos se v Brně totiž představí top zaměstnavatelé Jihomoravského kraje. Budete se tak moci seznámit se zástupci významných technologických firem a možná si i rovnou domluvit praxi.

Pokud hledáte inspiraci a zajímavá vás, jak se žije akademikům můžete v rámci doprovodného programu navštívit některou ze série přednášek. Na nich se dozvíte, jaké jsou podmínky přijímacího řízení a studia ve školním roce 2019/2020 i informace ze zákulisí studia přímo od studentů a absolventů vysokých škol.

Doprovodný program nabídne také řadu přírodovědných a technologiích novinek, které si budete moci vyzkoušet na vlastní kůži. Nebudou chybět nejrůznější pokusy, technologické inovace, a dokonce ani roboti!

Novinkou letošního ročníku veletrhu Gaudeamus Brno bude prezentace univerzitních měst. Na premiérovém ročníku se studentům představí slovenská Bratislava pod heslem „Držíme ti miesto“. Druhým účastníkem bude domovské Brno, které studenty zve na okružní jízdu městem v opravdové „Šalině“.

Veletrh bude pro veřejnost otevřen 22. až 24. 10. od 8 do 16 hodin a 25. 10. od 8 do 14 hodin. Vstupenku můžete zakoupit na místě. Pokud se však předem registrujete na https://gaudeamus.cz/ máte nárok na 33procentní slevu. Registrovaní studenti také dostanou Průvodce budoucího vysokoškoláka se slovníčkem vysokoškolských pojmů.

VysokéŠkoly.cz jsou hlavním mediálním partnerem veletrhu Gaudeamus Brno.