Vznikl nový Národní ústav pro vzdělávání

3. 7. 2011 | Aktuality

Počínaje 1. červencem zahájil svou činnost Národní ústav pro vzdělávání (NÚV), který vznikl sloučením Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV) s Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze (VÚP) a Institutem pedagogicko-psychologického poradenství (IPPP). O tomto kroku MŠMT rozhodlo již v polovině dubna a jeho cílem je především optimalizace organizací přímo řízených právě MŠMT. Všechny tři sloučené instituce budou v tzv. přechodném období, tedy až do konce roku 2011, dále fungovat na svých původních adresách jako divize nově vzniklé organizace.

NÚV bylo zřízeno jako školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a zabývat se bude především problematikou předškolního, základního, středního a vyššího odborného vzdělávání. Ústav bude rovněž zajišťovat pedagogicko-psychologické, speciálně pedagogické, výchovné i kariérové poradenství ve školách.

Ředitelem NÚV se stal RNDr. Miroslav Procházka, CSc., dosavadní ředitel NÚOV, kde také NÚV zřídil své sídlo (Praha 10, Hostivař, Weilova 1271/6).

Zdroj: www.nuv.cz, www.vuppraha.cz