"Mnohem víc praxe", shrnuje Jiří studium v Dánsku

6. 3. 2017 | Studium v zahraničí

Studium na vysokých školách v Dánsku se za posledních pět let těší stále větší oblibě mezi českými studenty. Dosahování karierních i osobních úspěchů a plnění snů jsou důvody, kvůli kterým se právě do Dánska někteří studenti odhodlají odejít studovat. Jedním z nich je i Jiří Havel z Prahy, který momentálně studuje Marketing Management na Dania Academy, University of Applied Sciences.

„V Praze jsem navštívil některé veletrhy zaměřené na vzdělání v zahraničí, a od té doby jsem si byl naprosto jistý, že chci studovat v Dánsku. Hlavní argumenty, které mě přesvědčily, byly vysoká úroveň angličtiny, rozdíl učební struktury a školné zdarma pro studenty z Evropské unie. Už po pouhých dvou semestrech jsem se toho hodně naučil a také zúčastnil nespočtu aktivit, které mi pomohou s mojí budoucí kariérou“, vysvětluje dvacetiletý Jiří.

SONY DSC

V Dánsku se každý student zúčastní povinné stáže, která trvá skoro celý jeden semestr. Vysoké školy jsou navrženy tak, aby připravily své studenty na reálný život, pomocí praktického přístupu k tradičním učebním metodám. Většina českých studentů absolvuje svoji stáž v Dánsku, avšak populární jsou také země, jako je Španělsko nebo Nizozemsko.

Jedním ze studentů, kteří se rozhodli vyměnit studené Dánsko za tří měsíční stáž ve slunné Barceloně, je i Petr Luczyk. „V několika příštích měsících budu pracovat na reálných úkolech souvisejících s marketingem a už se nemohu dočkat, až začnu. Je skvělé mít takovouto příležitost,“ říká Petr.

Co se týče kariéry, studium v Dánsku zároveň přináší velké plus pro studenty, kteří věří, že jim zahraniční diplom zvýší šance na získání lépe placeného zaměstnání. „Během studia spolupracujeme se skutečnými společnostmi a studujeme kompletně v angličtině, díky tomu se naučíme v tomto jazyce perfektně komunikovat. Dále získáváme mnoho dovedností, které umíme použít nejen v teorii ale hlavně i v praxi. Na konci studia pak obdržíme mezinárodně uznávaný diplom“, konstatuje Petr Luczyk, student posledního ročníku v Dánsku.

photo 1_re

Na většinu Dánských škol probíhá přijímací řízení bez jakýchkoliv přijímacích zkoušek. Šanci na přijetí tedy nejvíce ovlivňuje motivační dopis a online pohovor. Nejlepší způsob jak se o studiu v Dánsku dozvědět více je navštívit stránky některých českých agentur, které tuto možnost zprostředkovávají.

Autor: Jiří Havel

Fotografie: archiv Jiřího Havla

Další články k tématu