Jak vzniká zpravodajství? Zjisti to na Letní škole ČTK

30. 5. 2019 | Aktuality

SLUZBY_AKADEMIE_F201608050804201Česká tisková kancelář (ČTK) letos už potřetí pořádá Letní školu. Týdenní stáž, je určená studentům vysokých škol (nejen žurnalistiky), kteří chtějí poznat práci národní tiskové agentury a zkusit si, jak vypadá současná agenturní žurnalistika v praxi.

Letos poprvé ČTK svou Letní školu propojí s Letní filmovou školou v Uherském Hradišti, která začíná 29. července. Účastníci letní školy ČTK tak mají možnost zapojit se i do novinářských workshopů v rámci filmové školy, pokud si zajistí akreditaci. Tu můžete zakoupit online nebo do vyprodání přímo na místě.

Společně se zpravodajskými redakcemi agentury pořádá Letní školu Akademie ČTK, což je mediální školící centru, které nabízí služby profesionálům, studentům i široké veřejnosti. Akademie kromě Letní školy celoročně vypisuje také jednodenní kurzy zaměřené na komunikaci, žurnalistiku, práci s médii, video a fotografii. Zároveň nabízí individuální kurzy a kurzy pro firmy.

Přihlášky na Letní školu společně s životopisem a motivačním dopisem posílejte e-mailem na adresu sekr@ctk.cz do konce května.  Počet míst je omezen, rozhodnutí o přijetí či nepřijetí se přihlášení zájemci dozví během června. Letní škola ČTK se uskuteční od 22. do 26. července 2019 v pražském sídle agentury v ulici Opletalova 5. Škola je bezplatná, ubytování si musejí mimopražští účastníci zajistit sami.

 

Zdroje: www.ctk.cz www.lfs.cz

Další články k tématu