Fakulta VŠE jede dál podle rozvrhu, výuka se přesunula on-line

8. 4. 2020 | Aktuality

FMV online výukaUž tři dny po uzavření škol se výuka na Fakultě mezinárodních vztahů (FMV) na Vysoké škole ekonomické (VŠE) opět rozjela naplno. Škole s tím pomáhá online platforma Microsoft Teams. Studenti tak virtuálně absolvují přednášky, které probíhají přesně podle rozvrhu před pandemií koronaviru.

Přednášky jsou navíc interaktivní. Studenti mohou klást dotazy, vyučující zase sdílet prezence nebo přímo plochy počítače. Školení zaměstnanců trvalo dva dny a hned po něm se studenti mohli „vrátit“ do lavic. Na on-line výuce oceňují především to, že mohou studovat z pohodlí domova s kávou či něčím dobrým na zub v ruce.

„Naším cílem je výuku v maximální možné míře nahradit, a to s využitím moderních komunikačních prostředků, jako jsou přednášky přenášené online s pomocí Teams, řízené samostudium, zpětná vazba online k odevzdávaným pracím a konzultace online. Všichni zaměstnanci fakulty dělají maximum, abychom nastalou situaci zvládli při zachování potřebných standardů kvality výuky,“ řekl k situaci děkan FMV Josef Taušer.

Kromě výuky pokračují na VŠE také stáže. FMV totiž začala spolupracovat s ministerstvy a agenturou CzechInvest a snaží se propojovat firmy se státem. Řada firem totiž může pomáhat v boji proti koronaviru tím, že nabídne své kapacity či nápady. Ministerstva se pak postarají o to, aby se pomoc dostala na ta správná místa.

Studenti FMV se do projektu zapojili jako dobrovolníci, ale fakulta jim aktivitu započítá jako pracovní stáž, za kterou dostanou kredity.