Do Brna míří tisíce studentů

4. 5. 2012 | Aktuality

Již o tomto víkendu, 5. a 6. května, se v Brně a Bratislavě uskuteční Testy studijních předpokladů. Ty rozhodnou o osudu tisíců lidí, kteří by chtěli studovat na některé z fakult Masarykovy univerzity. Pro letošní maturanty, na které v tomto týdnu čekaly písemné zkoušky státní části maturity, je to další překážka na cestě za vysokoškolským studiem.

Test studijních předpokladů by měl prověřit to, zdali je respondent schopen na Masarykově univerzitě studovat. Skládá se ze sedmdesáti otázek, které jsou členěny do sedmi částí po deseti otázkách. Jedná se o testování verbálního, symbolického, numerického, kritického a analytického myšlení, prostorové představivosti a kulturního přehledu. Časový limit pro zkoušku je stanoven na sto minut.

Na sobotní termín Testu studijních předpokladů se chystá i studentka Gymnázia Matyáše Lercha v Brně Silvie Partlová. „Ze začátku, když jsem zjistila, že Testy studijních předpokladů budou probíhat v době maturit, jsem se trochu bála. Nakonec mě ovšem strach, především z písemné státní části maturity, přešel a já se mohla soustředit na přípravy na TSP. Doufám, že budu mít zítra štěstí a dostanu verzi, která mi bude vyhovovat. A hodně štěstí přeji všem, kteří se o víkendu přijímaček zúčastní.“

Zdroj obrázku: sxc.hu