Deváťáci z jižních Čech si mohou střední vybrat na on-line burze škol

30. 1. 2022 | Aktuality

on-line burza školŽáci devátých tříd se stále mohou hlásit na střední školy. Do uzávěrky přihlášek ale příliš mnoho času nezbývá. Pokud by někdo stále váhal, kam se má přihlásit, může mu s rozhodováním pomoct on-line burza středních škol, kterou uspořádala Jihočeská hospodářská komora. Burzy se účastní gymnázia, střední školy i učiliště na jihu Čech.

Žáci si svou budoucí školu mohou díky burze prohlédnout ve virtuálním prostoru. „Žákům chceme rozhodování před blížícím se termínem pro podání přihlášek usnadnit, proto jsme po podzimních burzách škol připravili ještě burzu v on-line podobě,“ uvedl ředitel Jihočeské hospodářské komory Luděk Keist.

Podle Keista spočívá výhoda on-line burzy ve snadném přístupu k prohlídce školy, jíž se kromě dětí mohou zúčastnit i jejich rodiče.

Jednou ze škol, které se do on-line burzy zapojily, je například gymnázium Dačice. Škola původně plánovala dva dny otevřených dveří, ale nakonec stihla realizovat pouze jeden. „Bereme tedy on-line burzu jako takovou náhradu. Máme díky tomu alespoň nějakou možnost předat hromadně zájemcům podrobnosti o studiu na naší škole,“ vysvětlil ředitel gymnázia Milan Točík.

Základní informace o školách zapojených do projektu najdete na webu www.burzyskol.cz.

Zdroj: iDNES.cz

Další články k tématu