Akademie Sting mění majitele. Bude součástí NEWTON University

13. 9. 2021 | Aktuality

Akademie Sting součástí Newton UniversityNejstarší soukromá vysoká škola v Brně změnila majitele. Akademie Sting se stala součástí NEWTON University. Se změnou majitele doznají změn některé specializace Akademie Sting a posílí se přístup ke studentům, kvalita vyučujících nebo podpora stáží.

“Do rodiny NEWTONu přijmeme Akademii Sting jako sestru. Vycházet budeme ze skvělé tradice a pověsti Stingu, ale přidáme k tomu zkušenosti, na kterých vyrostl NEWTON. Tím, myslím si, vytvoříme velmi lákavou nabídku pro studenty, kteří se chtějí vzdělávat v ekonomické oblasti státního sektoru: daní, účetnictví a veřejné správy,“ říká rektor NEWTON University Jan Mojžíš.

Zatímco NEWTON se bude dál soustředit na byznysovou výuku pro podnikatele a manažery v soukromém sektoru, Akademie Sting bude hlavně pro budoucí expertní zaměstnance, kteří míří do veřejné sféry na pozice účetních, daňových poradců nebo třeba manažerů ve státní správě.

Změna se dotkne i akreditace Akademie Sting. Páteřní specializace z oblasti daní, účetnictví, mezd a managementu podnikových procesů zůstanou. Nabídka Stingu se ale rozšíří o akreditaci zaměřenou na veřejnou správu.

Nový majitel brněnské soukromé školy bude chtít také rozvíjet hodnoty skupiny NEWTON. Na Akademii Sting se tak bude klást vyšší důraz na individuální přístup ke studentům, na budování komunity nebo praktickou výuku a rozšířenou podporu studentských stáží.

Akademii Sting absolvovalo již více než 4500 studentů v bakalářských a magisterských programech, kombinovaných i prezenčních. Škola v minulosti získala několik ocenění. Mezi ta nejvýznamnější patří Nejlepší soukromá vysoká škola (Fakulta roku) z roku 2015 či Nejlepší malá a střední firma města Brna.

Její nová sestra, NEWTON University, je česká soukromá vysoká škola s místy studia v Brně, Praze a Bratislavě. Škola se zaměřuje na byznys, ekonomiku, management, marketing, v profesním vzdělávání pak i na aplikovanou psychologii. Absolventi zde získají tituly uplatnitelné v zahraničí.

NEWTON klade velký důraz na výuku úzce propojenou s praxí. Na škole působí mimo jiné kouč vrcholových sportovců Marian Jelínek nebo marketingový expert Karel Novotný. Škola byla během posledních osmi let šestkrát oceněná jako nejlepší soukromá VŠ v České republice.

Další články k tématu

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Máte to promyšlené. Jste přesvědčeni o tom, že právě tohle na trhu chybí. Víte, co udělat, abyste to prodali. V hlavě vám zkrátka vyrostl byznys projekt, který by si zasloužil rozjet, ale nemáte dostatečný vstupní kapitál. Než začnete přemýšlet nad podnikatelským úvěrem, který je drahý a náročný na správu, poohlédněte se po investičním fondu. Existují …

Z VŠHE a VŠMVV se stává University College Prague

Z VŠHE a VŠMVV se stává University College Prague

Dvě soukromé vysoké školy s více než 20letou tradicí se sloučily a vytvořily spolu University College Prague (UCP). Toto spojení přináší mnoho pozitiv nejen pro stávající studenty, ale i pro budoucí uchazeče o studium. „Spojení Vysoké školy hotelové a ekonomické (VŠHE) a Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů (VŠMVV) vnímám jako logické vyústění, protože tyto …