Zahraniční vysoké školy v České republice

17. 2. 2012 | O studijních oborech

Zvažujete studium zahraniční školy v ČR? Přináší to řadu výhod, především získáte titul, který je mezinárodně uznávaný a zdokonalíte se v cizím jazyce. Nedávno jsme se věnovali srovnání vysokých zahraničních škol působících v Praze, nyní představujeme školy, které působí mimo hlavní město.

V článku Zahraniční vysoké školy v Praze se dočtete o školách, které naleznete na území našeho hlavního města. Patří mezi ně například Anglo-American University, University of New York in Prague, Prague College nebo University of Nothern Virginia Prague.

Mezi mnoha mimopražskými zahraničními vysokými školami budeme v tomto článku srovnávat tři: Graduate School of Business v Čelákovicích, Educare International ve Zlíně a Brno International Business School v Brně a Ostravě (působí také v Praze a Bratislavě).

CMC Graduate School of Business v Čelákovicích

CMC Graduate School of Business je manažerskou školou, která již téměř 20 let poskytuje uchazečům manažerské vzdělávání a to ve spolupráci s Maastricht School of Management. Pro zájemce o studium pořádá víkendový MBA program s nejvyšší akreditací (AMBA) a zároveň nabízí celou řadu kurzů exekutivního vzdělávání a odborných seminářů. Víkendový MBA program je koncipován na 24 měsíců. V rámci studia se studenti seznámí s teoretickými i praktickými základy exekutivního managementu, celé studium je zakončeno absolventskou prací (Master Thesis), jejímž předmětem je projekt dle volby studenta. Mezi studované předměty patří například Financial Management, Accounting, Managing Cultural Diversity, Global Corporate Strategy, International Business Studies a další.

Ke studiu jsou přijati ti studenti, kteří již obdrželi titul Bc. (bakalář), mají za sebou alespoň tříletou praxi na plný úvazek, disponují výbornou znalostí angličtiny (certifikát TOEFL nebo IELTS), předloží dvě reference od adekvátních osob o svých schopnostech a dovednostech a mají potvrzení zaměstnavatele o předchozích pracovních zařazeních a povinnostech. Celková cena programu je 13 245 euro (odpovídá cca 330 000 korunám).

Educare International ve Zlíně

Stejně jako většina zahraničních škol v Čechách a na Moravě se i Educare International ve Zlíně zaměřuje na výuku businessu, managementu a komunikačních technologií. Studenti mají možnost získat vysokoškolský diplom v odpovídajícím bakalářském a magisterském oboru. Educare International je členem European Council for Business Education (ECBE).

Studovat je možno hned v několika programech. Jsou jimi: English Language and Business Communication Skills (ESL), Bachelor of Business Administration, Master of Business Administration, Master of Business Administration Executive, Master of Philosophy, Doctor of Philosophy, Diplomas in Tourism Management. Všechny tyto programy se dají studovat v různých modulech, kteří si studenti individuálně vybírají. Studium většinou trvá mezi 9 až 24 měsíci.

Brno International Business School v Brně a Ostravě

Brno International Business School, která působí v Brně, Praze, Bratislavě a Ostravě, je zaměřena jak na ryze české studium, pro které je nutná znalost angličtiny jen na pasivní úrovni, tak na studium přímo v angličtině. Brno International Business School připravuje každoročně pro zájemce tyto programy: MBA Strategické řízení pro top manažery, International Doctorate (PhD) in Business and Administration – For BUSINESS OWNERS and MANAGERS, Program BA (Hons) in Law and Business Management, MSc in Management Studies a LLM (Master of Laws) Obchodní právo EU pro profesionální právníky v ČR a SR.

Studium v bakalářských programech, které většinou trvají 3 a půl roku, vás vyjde od 86 000 do 140 000 korun (podle oboru). Magisterské studium stojí od 130 000 korun do 230 000 korun. Ke studiu jsou bez přijímacích zkoušek přijati ti studenti, kteří složili úspěšně přijímací zkoušky na školu podobného typu, ovšem nebyli přijati z kapacitních důvodů. Ostatní uchazeči musejí skládat přijímací zkoušky, které se většinou stávají z pohovoru před přijímací komisí. Tyto pohovory jsou vždy odvozeny od oboru, na který se student hlásí. Titul získaný na Brno International Business School je mezinárodně uznávaný.

Zdroj: internetové stránky jednotlivých škol

Zdroj fotografií: www.sxc.hu