Začíná pátý ročník studentské soutěže kreativity Winston Econ Art

26. 12. 2012 | Aktuality

Grafická a multimediální laboratoř Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze vyhlašuje pátý ročník kreativní soutěže s názvem Winston Econ Art. Soutěž nabízí studentům neuměleckých středních a vysokých škol, včetně seniorů z Univerzit třetího věku, možnost dokázat svou tvořivost i představivost a podělit se o své nadání.

Soutěž je rozdělena do celkem osmi kategorií rozdělených do tří skupin – fotografie, grafika a film. Své práce můžete přihlašovat od 15. prosince 2012 do 15. ledna 2013. Ze všech přihlášených děl vybere vítěze odborná komise složená ze zástupců pořadatele, popř. zástupců partnerů soutěže a odborníků z fotografické, grafické a video praxe. Během slavnostního galavečera, který se uskuteční 7. března 2013, budou představena vítězná díla a jejich autoři převezmou ceny z rukou významných osobností z oblasti grafiky, fotky a filmu.

„Cílem soutěže je poukázat na talent a dovednosti studentů, kteří sice nestudují umělecké školy, ale i tak dokáží vytvořit zajímavá díla. Ať už se jedná o fotografie, grafiku nebo krátké filmy, soutěž Winston Econ Art podporuje a motivuje studenty, aby ukázali, co umí. Cílem je především kreativní vyjádření sama sebe pomocí uvedených technologií,“ uvedl za organizátory soutěže Winston Econ Art Ing. Zdeněk Vondra. Dále dodal: „Letošní webové stránky soutěže a vůbec veškerou související grafiku jsme cíleně rozpixelovali, abychom připomněli, že pixel je základním stavebním kamenem všech grafických a multimediálních děl­.“

Další informace najdete na stránce Winston Econ Art.

Zdroj: schoolsin.eu