Za čtrnáct dní budou známi noví moderátoři Rádia Student

10. 3. 2005 | Aktuality

O víkendu 5. – 6. března 2005 proběhl konkurz na moderátory nového Rádia Student. Uchazeči se výsledky výběrového řízení dozví do čtrnácti dnů.

O víkendu 5. – 6. března 2005 proběhl konkurz na moderátory nového Rádia Student. Uchazeči, kteří postoupili do druhého kola, se výsledky výběrového řízení dozví do čtrnácti dnů.

Ve dvoukolovém konkurzu byli uchazeči rozděleni do skupin a absolvovali pohovor s několikačlennou porotou, ve které seděli mimo jiné i autoři projektu Petr Veselý a Petr Holeček.

Na ty, co se dostali do druhého kola, čekalo kromě pohovoru i mluvení na mikrofon. „Řekl bych, že to byla simulace extremní situace, která pravděpodobně za normalních okolností nenastává,“ uvedl k práci s mikrofonem David Věžník, student Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, který je jedním z těch, kteří čekají na výsledek konkurzu. „Úkol vyžadoval silnou koncentraci, musel jsem se soustředit na to, co čtu, zárověň na to, kolik mi zbývá času a jestli stíhám číst to, co jsem chtěl. V textu navíc byly nějaké chyby, přidané zřejmě úmyslně. Ty ztěžovaly soustředění. Bylo to náročné, ale obohacující,“ dodal. Porota bude hodnotit také písemný projekt o struktuře a obsahu tříhodinového bloku, který by zájemci chtěli moderovat.

Vysílání Rádia Student by mělo začít na apríla letošního roku. Poslechnout si ho mohou brněnští na frekvenci 107 FM, ostatní zájemci pouze na internetu.