Vysoké školy po pandemii: Cambridge přesune přednášky online, USA bude studenty testovat na covid-19

30. 5. 2020 | Studium v zahraničí

online výuka CambridgeVysoké školy po celém světě musí přizpůsobovat výuku aktuální pandemii koronaviru. Zároveň musí hledět i do budoucna a připravit se na možné další vlny epidemie. Plán na nadcházející školní rok již představila prestižní univerzita Cambridge. Stala se první britskou vysokou školou, která přesunula všechny přednášky on-line.

„Přednášky budou i v říjnu dostupné online. Osobní kontakt bude možný v případě menších výukových skupin za předpokladu, že se budou dodržovat povinné rozestupy,“ doplnili zástupci univerzity. Podle nich je totiž pravděpodobné, že odstupy bude nutné dodržovat i během příštího akademického roku, který začne v říjnu a skončí v létě roku 2021. Opatření školy však není definitivní. Vše bude záležet na dalším vývoji epidemie v zemi. Studenti Cambridge tak stále mají šanci, že se do přednáškových sálů vrátí osobně.

Mnohem striktnější opatření čeká v říjnu studenty Kalifornské státní univerzity. Ta nepovoluje ani malé studijní skupiny a výuku povede i na podzim výhradně distanční formou. Výjimku budou mít studenti pouze pro práci v laboratořích nebo ošetřovatelskou praxi. V on-line výuce většiny svých kurzů bude pokračovat také kanadská Univerzita McGill v Montrealu.

Přístupy škol severoamerického kontinentu jsou však různé. Některé vysoké školy v USA například umožňují návrat studentů už nyní, s tím že musí povinně absolvovat testy na nemoc covid-19.

Zdroj:
https://www.nytimes.com/

Další články k tématu