Vysoká škola v Jihlavě?

25. 3. 2004 | Aktuality

Na včerejším jednání vlády předložila ministryně školství Petra Buzková návrh zákona o zřízení Vysoké školy polytechnické v Jihlavě

Na včerejším jednání vlády předložila ministryně školství Petra Buzková návrh zákona o zřízení Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, která by měla nabízet vzdělání v oblasti ekonomie. Pokud bude návrh schválen a škola získá akreditaci studijního programu, mohla by již pro školní rok 2004/2005 přijmout 570 posluchačů. Šlo by o vysokou školu neuniverzitního typu nabízející studium bakalářského programu.

Ministerstvo školství by chtělo takových škol zřídit v budoucnu v regionech hned několik. Měly by vznikat z vyšších odborných škol splňujících určitá kritéria například v Středočeském kraji či Budějovicích.

Návrh zákona je podporován především krajem, kde by měla vysoká škola sídlit – Vysočinou. Ta se podílí také na vytvoření materiálních podmínek potřebných pro zřízení a rozvoj školy: hodlá škole předat bezplatně některý movitý i nemovitý majetek, který má ve vlastnictví.

Zdroj: ČTK