VŠE slaví 70 let od svého založení plesem i konferencí

10. 10. 2023 | Aktuality

VŠE slaví 70 let od svého založení
Píše se akademický rok 1952/53. Přípravy na vznik nové vysoké školy v Československu jsou v plném proudu. 1. září 1953 se oficiálně otevírá Vysoká škola ekonomická. Letos od tohoto dne uplynulo už 70 let. Výročí oslavila, a ještě oslaví hned několika významnými akcemi během celého roku 2023.

Na podzim, konkrétně 21. října, se uskuteční akce Alumni Homecoming, kde se setkají absolventi, studenti, zaměstnanci a partneři školy z komerční i veřejné sféry. Setkání bude příležitostí k navázání nových kontaktů, obnovení starých přátelství a sdílení vzpomínek na studijní léta.

V rámci bohatého programu vystoupí na přednášce mimo jiné Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, nebo bývalý prezident Václav Klaus, který VŠE absolvoval v 60. letech. Součástí akce bude i retro zážitek v menze.

Rok oslav pak vrcholí v listopadu a prosinci. 21. listopadu se koná slavnostní zasedání vědecké rady spojené s odbornou konferencí, a 4. prosince se uskuteční tradiční Ples VŠE, který bude tentokrát ve znamení výročí školy.

VŠE je největším univerzitním pracovištěm ekonomického zaměření v České republice. Jako vůbec první škola v Česku zavedla systém kreditů.  „Podle poslední výroční zprávy studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze téměř 15 tisíc studentů, z čehož je téměř devět tisíc na bakalářském stupni, přes pět tisíc na navazujícím magisterském a přes 300 na doktorském stupni,“ říká rektor VŠE Petr Dvořák.

 

Zdroj: VŠE

Další články k tématu

Magistrem za rok. VŠE zkracuje studium na jednom z oborů

Podnikohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze po zrušení bakalářských prací přichází s další novinkou. Jeden z magisterských programů vyučovaný v angličtině bude nově možné vystudovat už za rok. K získání titulu bude zapotřebí také absolvovat několikaměsíční praxi a obhájit diplomovou práci. Fakulta zkrácení doby studia u programu Master in Sustainability Management odůvodňuje rostoucí poptávkou po absolventech takzvaných ESG oborů. […]

číst více

Nejdražší město střední Evropy. Láká ještě Praha zahraniční studenty?

Do Česka každoročně míří studenti z celého světa. Za studium sice musí platit, právě výše školného – alespoň v porovnání s anglofonními zeměmi – je ale jedním z největších lákadel pro zahraniční studenty. Kvůli vysoké inflaci a rostoucím nákladům na život se ale studium v Česku v posledních letech prodražilo. Praha loni dokonce obsadila první místo v žebříčku zemí s nejdražším bydlením ve […]

číst více

Další fakulta ruší bakalářské práce. V budoucnu se připojí další školy

Po podnikohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) ruší bakalářské práce také Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity. Klasické „bakalářky“ tam nahradí závěrečný projekt. V budoucnu by nový koncept měla zavést i přírodovědecká fakulta, konkrétně pro obor chemie. Podle proděkanky ekonomicko-správní fakulty Marie Hladké nestojí za zrušením bakalářských prací pouze rozmach umělé inteligence. „Umělá inteligence dokáže v současnosti […]

číst více