Virtuální den otevřených dveří na Univerzitě Palackého

15. 2. 2008 | Aktuality

Univerzita Palackého v Olomouci se chystá vyzkoušet nový způsob, jak oslovit potenciální zájemce o studium. Na středu 20. února 2008 od 17 hodin připravila pro svou Filozofickou fakultu virtuální Den otevřených dveří.

Akce, na které se bude moci návštěvník dozvědět vše podstatné o studijních oborech, náležitostech elektronické přihlášky nebo požadavcích k přijetí na Filozofickou fakultu UP, se bude konat ve virtuálním světě Second Life. Nahlédnout do tohoto 3D světa je možné prostřednictvím portálu www.secondlife.cz.

„K účasti na univerzitním Dni otevřených dveři stačí navštívit výše uvedený portál a po rychlé instalaci a registraci vstoupit do ‘druhého života‘,“ říká Martin Dvořák.

Virtuální svět Second Life je obydlen více než 10 miliony obyvatel, někteří z nich – především ti česky a slovensky mluvící – žijí ve virtuálním městě Bohemia, na jehož Starém náměstí se přibližně hodinový Den otevřených dveří odehraje. Na pódiu budou virtuálně přítomni představitelé FF a přímo odpoví na otázky uchazečů.

„Univerzita chce touto cestou otestovat nový způsob komunikace, možnost využití technologií pro svou prezentaci,“ řekl Jakub Dürr, prorektor pro vnější vztahy UP. Stejný portál pro svoji prezentaci využila i NF VŠE.