Videohry ze školního prostředí a se studenty v hlavní roli

15. 8. 2023 | Studentský život

Videohry ze školního prostředí
Kdo si chce o prázdninách zavzpomínat na školu a zároveň zapařit povedenou hru, má z čeho vybírat! Zombíci, magické světy nebo záhadné zmizení studentky – to všechno nabízí videohry ze školního prostředí. Vybrali jsme pro vás nestárnoucí klasiky i žhavé novinky ze světa RPG.

Bully

V této hře můžete dělat daleko víc než se pouštět do křížku s ostatními studenty. V hlavní roli vystupuje rebelující středoškolák Jimmy Hopkins. Protože jde o otevřený svět, můžete se zapojit do celé řady aktivit: učit se, šplhat po společenském žebříčku ve škole, páchat nejednu zlomyslnost… Nudit se rozhodně nebudete.

Hogwarts Legacy

Kdo z fanoušků série Harry Potter alespoň jednou nesnil o tom, že bude chodit na školu čar a kouzel v Bradavicích? Teď konečně můžete proměnit sny v realitu v nové RPG hře Hogwarts Legacy. Vytvoříte si vlastní postavu studenta nebo studentky, vyberete si jednu ze čtyř kolejí a můžete se vydat učit se kouzla nebo vařit lektvary. Samozřejmě nechybí ani let na koštěti a postupem času se vám otevře i vesnička Prasinky, kam si můžete zajít na lahodný máslový ležák. A to je jen zlomek toho, co v tomto otevřeném světě můžete zažít! Harryho Pottera samotného a jeho (ne)přátel se sice nedočkáte, protože se hra odehrává v 19. století, ale Bradavice ani tak neztrácejí nic ze svého kouzla

Life Is Strange

Hra původně vyšla jako seriál. Dnes už si můžete zahrát kompletní sérii back-to-back. V pěti epizodických částech ovládáte postavu Max Caulfieldové, která se musí vypořádat se svými novými nečekanými schopnostmi. Podstatná část hry se odehrává v Blackwell Academy, prestižní střední škole specializující se na umění a fotografování. Max se během hry zapojí do školního života a kromě jiného bude řešit zmizení jedné ze studentek.

Lollipop Chainsaw

V této hře se vtělíte do role osmnáctileté roztleskávačky Juliet Starlingové, která se ocitne přímo uprostřed zombie epidemie na střední škole. Pokud chcete přežít, budete muset kosit jednoho zombíka za druhým pomocí motorové pily. Krvavá zombie zábava zaručena!

Lost Judgment

Hra z japonského prostředí sleduje příběh právníka, který se stal soukromým očkem a nyní vyšetřuje případ šikany na střední škole Seiryo. Ačkoliv jde o pokračování série, můžete bez obav začít právě tímto dílem. Hra zdařile kombinuje detektivní vyšetřování, akci a souboje s nepřáteli. Hlavní hrdina stráví nemálo času prozkoumáváním kampusu a hledáním odpovědí na otázky ohledně případu, může se ale také stát členem tanečního klubu, klubu robotiky nebo trénovat boxování.

Persona 5

Příběh se točí kolem nového studenta Jokera, který vytvoří skupinu dospívajících bojovníků se zločinem. Všichni z nich mají zvláštní schopnosti, takže ve hře není nouze o efektní bojové okamžiky. Hodně času každopádně strávíte v akademii Shujin navštěvováním předmětů, psaním testů a navigováním divokých středoškolských vod. Stejně jako v jiných hrách simulujících „každodenní“ život, i zde je důležité budovat vztahy se spolužáky, díky kterým odemknete šikovné bonusy.

The Sims 4: University

Rozšíření oblíbené herní simulace The Sims 4 nabízí možnost studovat na vysoké škole. Můžete se přestěhovat na kolej, přidat se do studentského spolku a sestavit si vlastní rozvrh. Váš Simík se samozřejmě nevyhne ani učení na zkoušky či psaní závěrečné práce. Kdo by si nemohl studium na škole dovolit, může zažádat o stipendium.

Zdroj: The Gamer

Další články k tématu

Šest způsobů, jak se během studia bavit bez zbytečného utrácení

Šest způsobů, jak se během studia bavit bez zbytečného utrácení

Většina vysokoškolských studentů v Česku si musí ke studiu přivydělávat. Velkou část peněz pak vrazí do bydlení a dalších nezbytností. Na zábavu proto studentům kolikrát moc prostředků nezbývá a kvůli zvyšování cen je situace ještě horší. Ale jen proto, že má někdo omezený rozpočet, neznamená to, že se nemůže bavit! Zůstaňte doma Zábavu netvoří prostředí, ale …

5 tipů, jak se podívat do zahraničí, když máte málo peněz

5 tipů, jak se podívat do zahraničí, když máte málo peněz

Procestovat svět může v dnešní době každý, i ten kdo má hluboko do kapsy. A ještě větší možnosti mají mladí lidé. Přinášíme několik tipů podle Evropského portálu mládeže, jak se podívat za hranice s minimem peněz. Vedle nového cizího jazyka se naučíte třeba pěstovat lilky nebo dělat báječná cestovatelská videa. 1. WWOOF Jste fanda do udržitelnosti? World …