Video „najdi si svého mistra“: soutěž pro studenty i rodiče

22. 9. 2011 | Aktuality

„Dotkni se S.E.M.I.“ je soutěž, do které se mohou zapojit studenti středních i vysokých škol, učitelé i rodiče. Zkratka S.E.M.I. reprezentuje čtyři hlavní hesla soutěže: Sebezapojení, Efektivita, Multimédia, Inovace. Cílem soutěže je pomoci změnit konzervativní pojetí výuky u nás a podpořit popularizaci technických a přírodovědných oborů. Každý soutěžící má za úkol natočit krátké reportážní video o někom, koho považuje za mistra v oboru, či zachytit proces mistrovství a zaslat jej na stránky soutěže.

Soutěž probíhá do 30. listopadu 2011. Pokud však své video pošlete už do 30. září, budete zařazeni do slosování o speciální cenu soutěže, kterou je iPad. Hlavní ceny v soutěži jsou následující:

  • 1. cena – iPad 264 GB
  • 2. cena – iPhone 32 GB
  • 3. cena – Externí HDD 1 TB

Videa můžete posílat do různých kategorií: Matematika, Fyzika, Chemie, Biologie, Informatika, Jazyky, Věda a výzkum, Projektování, Řemesla, Robotika, Praxe, „Umíme učit lépe“, Podpora technických a přírodovědných oborů a nakonec volná kategorie. Dosud zaslaná videa si můžete prohlédnout na stránkách soutěže, tamtéž najdete i další informace – rozhovory s porotci, aktuality, ankety a mnoho jiného.

Zdroj: webové stránky Dotknisemi.cz

Zdroj fotografie: Stock.Xchng

Další články k tématu