Videa Masarykovy univerzity pomáhají studentům s angličtinou

29. 5. 2020 | Stojí za přečtení

videa angličtina MUNIEpidemie koronaviru představuje pro české školství velkou výzvu. Na pomoc učitelům angličtiny i zoufalým rodičům, kteří dohlíží na domácí výuku svých dětí, proto přispěchala Katedra anglického jazyka a literatury na brněnské Masarykově univerzitě. Vytvořila YouTube kanál, díky kterým se anglicky mohou učit nejen děti ale i dospělí.

 „Nápad vznikl přesně 16. března. Školní výuka skončila pár dnů předtím a náš pan děkan přišel s tím, že bychom jako fakulta měli udělat něco pro rodiče a děti, které jsou najednou doma,“ vysvětlila vedoucí katedry Světlana Hanušová. Připravit první video nebylo jednoduché, ale přesto vyšlo již deset dní poté.

Momentálně se počet videí blíží k padesáti a pokrývají nejrůznější témata. Do projektu se zapojili vyučující katedry ale i studenti, kteří takto alternativně mohli získat zápočet za předmět.

Původně měla videa vycházet třikrát týdně, ale nyní se na YouTube objevují prakticky denně. Učitelé a studenti videa tvoří u sebe doma. Hrubý materiál pošlou kolegům k okomentování a poté jednomu ze zapojených studentů, který má na starost střih a technickou stránku videa.

Jednotlivá videa jsou primárně určená pro děti různých ročníků základní školy, ale přijdou vhod každému, kdo se chce začít učit anglicky, bez ohledu na věk. Videa pokrývají gramatiku, slovíčka, a dokonce v nich dojde i na chemické experimenty, vaření a zpěv.

Hanušová a její kolegové mají v plánu vydávat videa až do konce letošního školního roku. V následujícím akademickém roce by projekt rádi posunuli ještě dál. V budoucnu by tak na katedře mohl vzniknout předmět zaměřený na tvorbu anglických výukových videí.

Zdroj:
https://www.em.muni.cz/

Další články k tématu