Veletrh Kariéra PLUS se blíží

3. 3. 2011 | Aktuality

Stávající studenti vysokých škol, ale i jejich absolventi a další zájemci o zaměstnání brzy dostanou další příležitost, jak se zorientovat na pracovním trhu. Blíží se totiž 8. a 9. březen a s nimi i další z řady veletrhů věnovaných zaměstnání – Kariéra PLUS. Ten už počtvrté pořádá Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO).

Reálným či budoucím žadatelům o práci se zde naskytne příležitost konzultovat své plány a možnosti uplatnění s potenciálními zaměstnavateli, získat cenné kontakty nebo se přinejmenším seznámit s příklady dobré praxe v oblasti rozvoje lidského kapitálu a zaměstnanosti.

Návštěvníci se zde budou moci zapojit také do tzv. tréninků rozvoje, které spočívají v hodinové konzultaci a konají se v odpoledních hodinách. Zaměřovat se budou kupříkladu na komunikační, prezentační či jazykové dovednosti nebo mohou simulovat prostředí tzv. Assessment centra. Téma tréninku je přitom plně na pořádající firmě. Na jednotlivé tréninky je však nutné se předem přihlásit online. Další součást veletrhu budou tvořit tzv. individuální setkání, která se budou konat vždy dopoledne. Jednotlivé firmy zde posluchačům nabídnou prezentaci své vlastní činnosti i možné podoby spolupráce. Předem přihlášení studenti a zájemci o práci se budu moci zúčastnit také organizovaných osobních pohovorů spojených s konzultací o předloženém životopisu a dalších záležitostech.

Veletrh Kariéra PLUS je největším veletrhem pracovních nabídek v Moravskoslezském kraji a stejně jako loni i letos organizátoři očekávají účast více než 100 firem. Uskuteční se v nové Aule VŠB-TUO, přičemž 8. březen bude plně patřit veletrhu pracovních příležitostí a den následující pak odborné konferenci. Na té se bude řešit, jak pomoci studentům a absolventům vysokých škol, aby se uplatnili na trhu práce a firmy získávaly kvalifikované zaměstnance. Více informací o veletrhu najdete zde.

Zdroj: www.vsb.cz/karieraplus