V přijímacích testech byla objevena chyba

14. 10. 2004 | Aktuality

Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze se již podruhé potýká s chybou v přijímacích testech. Upozorňuje na to server lidovky.centrum.cz. Na chybu v testu všeobecných předpokladů, který pro školu připravovala externí organizace, poukázali dva absolventi přijímacích zkoušek.

Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze se již podruhé potýká s chybou v přijímacích testech. Upozorňuje na to server lidovky.centrum.cz. Na chybu v testu všeobecných předpokladů, který pro školu připravovala externí organizace, poukázali dva absolventi přijímacích zkoušek. Jelikož měli pravdu, byli podle slov prorektorky Jaroslavy Svobodové ke studiu přijati.

S podobným problémem se škola setkala již loni, kdy přijímací text připravovali vyučující z fakulty. Tehdy se některé správné odpovědi neshodovaly s výsledky zadanými v počítači. Škola z tohoto důvodu přijala přibližně o tři sta zájemců víc.

Podobné chyby se však objevují i na jiných fakultách. Pravděpodobnost, že se rozhodnutí děkana o přijetí nebo nepřijetí změní, není ale nikterak vysoká. Z téměř tří tisíců žádostí o přehodnocení výsledků přijímacého řízení, které letos zaznamenala Karlova Univerzita, byli úspěšné pouze dvě.

Zdroj: lidovky.centrum.cz