V Grazu vás naučí vařit vědecky

18. 4. 2004 | Aktuality

Letní školy, to není jen sbírka exkluzivně vyhlížejících kurzů z oblastí jako krizový management, business english nebo aktuální problémy Evropské unie. Univerzita Karla Franze v rakouském Grazu přišla letos se zajímavou novinkou – vědecky nahlédnout pod pokličku vaření.

Letní školy, to není jen sbírka exkluzivně vyhlížejících kurzů z oblastí jako krizový management, business english nebo aktuální problémy Evropské unie.

Univerzita Karla Franze v Rakouském Grazu přišla letos se zajímavou novinkou – pod vedením profesorky biologie Marie Müllerové nabízí všem zájemcům letní kurz Geheimnisse der Kochkunst, jehož cílem je vědecky nahlédnout pod pokličku vaření.

Jak vařením nezničit čerstvou barvu zeleniny? Proč nám chutná víc chlebová kůrka než střídka? A odkud se vzala zlatožlutá barva piva? To všechno jsou otázky, na které dostanou účastníci letní školy fundované vědecké odpovědi.

VV – vědecké vaření – proběhne v Institutu pro rostlinnou fyziologii v termínech 9. – 10. července a 24. – 25. září 2004. Účastnický poplatek za dvoudenní kurz je 150 Euro. Další informace, třeba i ke kurzům krizového managementu a intenzivním překladatelským seminářům, lze najít na webové stránce http://www.kfunigraz.ac.at/…rogramm.html