V americkém Idahu byli zavražděni čtyři studenti. Podezřelý je doktorand

10. 1. 2023 | Aktuality

vražda studentůStudoval trestní právo. Teď sedí v cele ve vazbě a čelí podezření z brutálního ubodání čtyř vysokoškolských studentů. Osmadvacetiletého Bryana Kohbergera policie zadržela na konci loňského roku po několika týdnech usilovného vyšetřování.

Ke čtyřnásobné vraždě došlo loni v listopadu. Čtveřice studentů Univerzity Idaho, tři ženy a jeden muž, toho večera slavili úspěch svého univerzitního týmu v zápase amerického fotbalu. Na kolej se vrátili někdy mezi půlnocí a jednou ráno. Vrah už tam na ně nejspíš čekal. Podle policie byli všichni čtyři ubodání pravděpodobně ve spánku.

Případ otřásl univerzitním městečkem. Místní lidé zabezpečovali vstupy do svých domů. Studenti chodili ve skupinkách a báli se vycházet za tmy. Univerzita pořádala kurzy sebeobrany.

Na stopu možného pachatele policii přivedlo jeho auto. To bylo podle vyšetřovatelů toho dne spatřeno poblíž místa činu. Vražednou zbraň zatím nenašli, ale ze zveřejněné zprávy vyplývá, že Kohbergerovo DNA bylo na pouzdře od nože vedle jedné z obětí.

Doktorand po zadržení využil svého práva nevypovídat. Podle jeho obhájce se těší, až bude zproštěn viny. Rodina mladého muže věří v jeho nevinu.

Kohberger vystudoval psychologii a trestní soudnictví. Na doktorském studiu byl teprve první semestr. Jeho spolužáci ze střední školy ho popisují jako analytického člověka, který ale uměl být i krutý. Jednoho svého spolužáka měl údajně škrtit. Bývalí spolužáci také uvedli, že Kohberger byl v minulosti závislý na heroinu.

Během studia na vysoké škole se pak zajímal o myšlení zločinců. Podle jedné z Kohbergerových spolužaček projevoval také zvláštní zájem o sériové vrahy a místa činu.

Zdroj: Seznam Zprávy

Další články k tématu