UNYP má novou víceprezidentku pro veřejné záležitosti

24. 2. 2018 | Tiskové zprávy

University of New York in Prague (UNYP) má nového člena výkonného vedení a to Ing. Evu Anderovou. Eva Anderová přijala pozici Viceprezidentky pro veřejné záležitosti. Jejím primárním úkolem bude přinést pozornost médií a veřejnosti na záležitosti týkající se VŠ vzdělání a soukromých vysokých škol za účelem porozumění tomu, jak University of New York in Prague  a vzdělávání na soukromýchVŠ zapadá do vzdělávacího ekosystému jako celku nejen v České Republice, ale i v celé Evropě.

“Toto je skvělé spojení, University of New York in Prague je považována za jednu z nejlepších anglicky vyučujících univerzit v zemi a já cítím, že moje znalosti a kvalifikace pomůžou přinést tyto informace veřejnosti. Je na čase, aby si Česká republika uvědomila, že je zde velký rozdíl mezi soukromými vysokými školami, ne všechny nabízejí stejně kvalitní vzdělání a UNYP je už 20 let synonymem znamenitosti jak v Čechách, tak v zahraničí. Je to znát hlavně při pohledu na studenty a absolventy,” říká Eva Anderová.

“Není to každý den, kdy někdo se zkušenostmi a kontakty jako je Eva Anderová, je k zastižení. Okamžitě jsme věděli, že ona bude skvělým člověkem, který nám pomůže s naší vizí ohledně vytvoření nejlepšího soukromého vysokoškolského vzdělání v anglickém jazyce pro střední a východní Evropu a zároveň nám pomůže komunikovat naše vize v České republice,” tvrdí Elias Foutsis, prezident University of New York in Prague.

“Dlouholetý vztah UNYPu se State University of New York ve Spojených státech mluví sám za sebe. Úroveň univerzity, akreditace i procesy, které byly nutné k udržení tohoto vztahu i akreditace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jsou v poměru s ostatními univerzitami v České republice nadstandardní. Jsem skutečně pyšná, že mohu reprezentovat tuto prestižní univerzitu,” říká Anderová.

Eva Anderová má dlouholeté zkušenosti v diplomatickém a veřejném sektoru, aktuálně je na pozici čestného konzula Zambie v České republice a mezi předchozí zkušenosti patří pozice náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy v ČR. Mimo veřejný sektor byla Eva Anderová CEO a vydavatelem The Prague Post.

Další články k tématu