Univerzita v Pardubicích:Interkongres Mezinárodní unie antropologických a etnologických věd a Třetí ročník školy HPLC/MS

29. 8. 2005 | Aktuality

Toto pondělí je dnem zahájení dvou akcí na Univerzitě v Pardubicích. První z nich je Interkongres Mezinárodní unie antropologických a etnologických věd 2005, který bude prověřovat teorie a metodologie zůčastněných antropologů a etnologů při zkoumání lidské variability. Kongres je již osmý v pořadí a zůčastní se ho zástupci 22 zemí a čtyř kontinentů. Hlavním přínosem má být kritické uvažování o daných oborech a jejich přispění k odstranění mnohotvárné diskriminace založené na politickém užívání a zneužívání konceptů vyvinutých antropology a etnology při jejich hledání paradigmat a nových přístupů ve studiu lidského druhu. Tématem společné akce Univerzity a Interkongresu je „Mnoho tváří rasismu: výzva pro všechny antropology a etnology“. Akce bude ukončena v sobotu 3.září.

Ode dneška do pátku 2.září také probíhá na Fakultě chemicko-technologické 3. ročník Školy vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie, pořádaný Katedrou analytické chemie fakulty a Spektroskopickou společností Jana Marca Marci. Hlavním tématem bude interpretace hmotnostních spekter od základů konvenční elektronové ionizace až po měkké ionizační techniky. Účastníků se přihlásilo celkem 140. Jde převážně o akademické, univerzitní a průmyslové pracovníky.

Zdroj: Univerzita Pardubice