Univerzita Pardubice se představí na strojírenském veletrhu For Industry v Praze

5. 5. 2011 | Tiskové zprávy

Ve dnech 3. až 5. května se v Praze uskuteční 10. mezinárodní veletrh strojírenských technologií For Industry, který se koná s garancí předních institucí, svazů a společností působících v oblasti strojírenství a navazujících oborů. Veletrhu se zúčastní také Univerzita Pardubice.

Mezinárodní veletrh strojírenských technologií FOR INDUSTRY se koná od úterý 3. května do čtvrtka 5. května v prostorách Pražského veletržního areálu Letňany. Veletrh bude návštěvníkům přístupný denně od 9:00 do 17:00 hodin.

Univerzita Pardubice byla organizátory požádána, aby pro mladší návštěvníky veletrhu připravila zábavní koutek s chemickými a technickými hrátkami. „Univerzita si připravila pestrý třídenní program, který vzešel z našich osvědčených akcí, jako je Věda a technika na dvorech škol či Večer s vědou a chemií,“ vysvětluje Ing. arch. Iva Svobodová, koordinátorka zmíněných aktivit, a dodává: „Každý den se představí na výstavišti v Letňanech jiná fakulta. V úterý se se svými popularizačními hrátkami představí Dopravní fakulta Jana Pernera, ve středu čekají na mladé návštěvníky chemické hrátky Fakulty chemicko-technologická a ve čtvrtek budou moci s Fakultou elektrotechniky a informatiky zavítat do světa robotiky.“

Návštěvníci zábavního koutku o rozloze 25 m2 se mohou těšit na nejrůznější popularizační aktivity. Fakulta chemicko technologická zasvětí zájemce mimo jiné do tajemství dětských plenek, představí inkoust pro zvláštní účely a svítící ovoce. Fakulta elektrotechniky a informatiky na výstaviště přiveze balancující roboty na dálkové ovládání, názorně předvede mechanicky odolný počítač či ukáže, jak funguje elektronický inkoust. S Dopravní fakultou Jana Pernera se návštěvníci vydají po stopách egyptských pyramid. Nejdříve se však seznámí s technologií výroby stavebních materiálů a navíc si budou moci tyto poznatky vyzkoušet na interaktivním modelu pyramidy, který je vytvořen z elektrárenského popílku.

Souběžně se strojírenským veletrhem FOR INDUSTRY v Pražském veletržním areálu Letňany probíhají další dva veletrhy: 6. mezinárodní veletrh povrchových úprav a finálních technologií FOR SURFACE 2011 a 6. mezinárodní veletrh nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie, úklidu a čištění FOR WASTE & CLEANING 2011.

Více informací o veletrhu naleznete na webových stránkách akce www.forindustry.cz nebo na www.uni-pardubice.cz.

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz