Univerzita Palackého zpřístupní veřejnosti historické prostory

6. 9. 2010 | Aktuality

Univerzita Palackého se připojuje k Dnům evropského dědictví, které proběhnou 11. a 12. září, a pro veřejnost zdarma zpřístupní prostory Rektorátu, Knihovny UP a Kapli Božího Těla v Konviktu. „Univerzita se ke Dnům evropského dědictví připojuje pravidelně. Máme mnoho architektonicky zajímavých budov a je dobré je ukázat nejen akademickým pracovníkům a studentům, ale alespoň jednou do roka i všem obyvatelům Olomouce a turistům,“ říká vedoucí Oddělení komunikace UP Mgr. Radek Palaščák.

V budově Rektorátu si mohou návštěvníci prohlédnout Slavnostní sál, malou zasedací síň a pracovnu rektora. Dále bude možné navštívit Kapli Božího Těla, kterou mezi lety 1721–1724 vystavěl Jan Jakub Kniebandl a jejíž půdorys připomíná tvar hostie. Budova univerzitní knihovny je potom původní Tereziánská zbrojnice, která byla součástí olomoucké barokní pevnosti.

Rektorát a Knihovna budou otevřeny v sobotu 11.9. od 9.00 hod. do 15.00 hod. a v neděli 12.9. od 9.00 do 12.00 hod., Kaple Božího Těla od 9.00 do 17.00 hod. v sobotu i v neděli.

Zdroj: Tisková zpráva Univerzity Palackého Obrázek: www.upol.cz