Termíny podání přihlášek se liší

16. 2. 2005 | Aktuality

Nestihnout podat přihlášku je sice trestuhodná chyba, ale stát se může ledasco… Termín, který se uvádí jako mezní, totiž 28. únor, není závazný. Mnoho fakult si své termíny odevzdání přihlášek určuje samo.

Nestihnout podat přihlášku je sice trestuhodná chyba, ale stát se může ledasco… Termín, který se uvádí jako mezní, totiž 28. únor, není závazný. Mnoho fakult si své termíny odevzdání přihlášek určuje samo.

Na Hospodářskou fakultu Technické univerzity v Liberci se můžete hlásit do 12. března 2005, na Fakultu mechatroniky a mezioborových inženýrských studií dokonce do 31. března 2005, což je poslední termín i pro přihlášky na Fakulty strojní a textilní.

Fakulta elektrotechnická na Západočeské univerzitě v Plzni si stanovila datum 1. dubna 2005, zatímco na tamní Filozofickou fakultu a Fakultu humanitních studií se přihlášky podávají do 31. března 2005. Chcete-li se ovšem hlásit na Fakultu právnickou ZČU, musíte přihlášku odevzdat do 28. února 2005. Fakulta strojní ZČU však přihlášky přijímá do 4. dubna 2005.

Na Jihočeskou univerzitu v českých Budějovicích se můžete hlásit do 15. března s výjimkou Zdravotně sociální fakulty, kde je uzávěrka o den dříve.

Cyrilometodějská teologická fakulta v Olomouci, obor Sociální politika a sociální práce, přijímá přihlášky dokonce do 12. dubna.

Na Univerzitu J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Vysokou školu chemicko-technologickou se můžete hlásit do konce března, podobně jako na České učení technické v Praze, kde jedinou výjimku tvoří Fakulta stavební, která uzávěrku stanovila na 18. března 2005.

Pokud uvažujete o studiu na Univerzitě Pardubice, na Dopravní fakultě Jana Pernera, máte čas na podání přihlášky do poloviny března. V případě fakult chemicko-technologické a elektroniky a informatiky lze přihlášky podávat do konce března, stejně jako na České zemědělské univerzitě v Praze.

Až na konec dubna stanovila konečný termín pro podání přihlášek Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.

Tip: nestihli jste si pořídit dostatek přihlášek? Vytiskněte si ji doma! Stahovat ve formátu pdf můžete na adrese http://www.fp.vslib.cz/…laska_vs.pdf.

Rada na závěr: většina fakult má velice podrobné návody na vyplňování přihlášek přímo na svých www stránkách, kde se dozvíte, co a jak, kolik stojí přihláška, jak vyplnit e-přihlášku apod. Někdy tam také narazíte na ukázky z přijímacích zkoušek či statistiky úspěšnosti, což při výběru vysoké školy může také pomoci.