Technicky zaměřené diplomové práce mohou soutěžit o cenu společnosti Siemens

10. 9. 2010 | Aktuality

Společnost Siemens a Fórum průmyslu a VŠ vyhlašují 13. ročník soutěže o nejlepší bakalářské, diplomové a doktorské práce „Cena Siemens – Werner von Siemens Excellence Award 2010“.

Cena se uděluje v kategoriích:

* 3× diplomová práce, odměna 15 000 Kč
* 3× doktorská práce, odměna 20 000 Kč
* 1× bakalářská práce zpracovávaná ve společnosti Siemens, odměna 15 000 Kč
* 1× diplomová práce zpracovávaná ve společnosti Siemens, odměna 15 000 Kč

Soutěž byla vyhlášena už v květnu, přesto se mohou studentské práce přihlašovat až do 3. listopadu 2010. Vítězové budou vyhlášeni na slavnostním koncertu 9. prosince v Betlémské kapli v Praze.

Do soutěže je možné přihlásit práce z technických, technicko-ekonomických a IT oborů, které spadají do oborů činnosti společnosti Siemens. Patří sem zejnéma výroba, přenos a rozvod energie, automatizační technika, informační a komunikační technologie, mechatronika, elektromagnetická kompatibilita, technika ve vztahu k životnímu prostředí, dopravní technika, medicínská přístrojová technika a její aplikace, osvětlovací technika nebo technologie budov. Cenu je možné udělit i za výjimečný přínos v jiných technických kategoriích.

V dosavadních deseti ročnících Ceny Siemens bylo podle ředitele společnosti Pavla Kafky oceněno celkem 152 laureátů a v podobě stipendií a finančních odměn byla rozdělena částka převyšující 4,2 milionu korun. „Přihlášené práce jsou každoročně na velmi vysoké odborné úrovni a o soutěž je mezi mladými techniky zájem. Například do loňského ročníku Ceny Siemens bylo přihlášeno sto prací,“ pochválil zájem o cenu v rozhovoru pro server odbornecasopi­sy.cz.

Na loňské vítěze se můžeze podívat na tento odkaz.

Zdroj: stránky společnosti Siemens

Další články k tématu