Také VŠB-TUO otevře vlastní mateřskou školu

24. 4. 2013 | Aktuality

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO) se přiřadí k těm školám, které pro své zaměstnance i studenty nabízejí mateřskou školu. Půjde o zcela novou budovu, k níž bude připojena velká zahrada. Nacházet se bude v prostoru mezi Centrem podpory inovací a sportovním areálem a otevřena bude 2. září 2013.

Právě vznikající školku škola popisuje jako „moderní zařízení, které bude poskytovat péči a vzdělávání pro děti od dvou do šesti let s celodenním a celoročním provozem“. Její otevírací hodiny budou nastaveny tak, aby pokrývaly pracovní dobu nejen zaměstnanců univerzity, ale i rozvrhy jejích studentů.

Výhodou nové školky zcela jistě bude její těsná spojitost se školským prostředím – výuka v ní tak bude pojata „moderně a s důrazem na všestranný rozvoj dětí a předškolní přípravu”. Za umístění dítěte budou rodiče během prvního školního roku platit pouze stravné, kroužky a výlety. Samotní předškoláci pak budou moci využívat mnoho pracovišť a dalších součástí školy, například sportoviště, laboratoře, počítačové učebny, ale i hvězdárnu či planetárium. Počítá se i s tím, že bude otevřeno několik zájmových odpoledních kroužků.

Právě v těchto dnech probíhá nejen zápis dětí a výběrové řízení pro budoucí zaměstnance školky, ale i soutěž o název školky, do níž se může zapojit kdokoli z řad široké veřejnosti.

Zdroj: www.vsb.cz
Logo: www.vsb.cz