Světelná instalace na zdech ČVUT - již ve čtvrtek

24. 2. 2016 | Aktuality

Interaktivní světlená instalace LINKY rozsvítí ve čtvrtek fasádu Fakulty elektrotechnické ČVUT na Dejvickém náměstí. Akce vznikla v Institutu intermédií jako mezioborový projekt Fakulty elektrotechnické a Fakulty architektury Českého vysokého učení technického v Praze.

Interaktivní fasáda umí komunikovat s okolím, například pomocí mobilních aplikací. Paralelně s rozsvícením fasády se také do provozu uvedou webové stránky www.linky.fel.cvut.cz, které svým návštěvníkům nabídnou tvůrčí zapojení do projektu prostřednictvím webového rozhraní. Nakonec tak vznikne sdílené multimediální hřiště. Projekt LINKY by měl v budoucnosti sloužit především jako živý interaktivní nástroj pro vizualizace libovolných procesů.

„Těší mě, že se nám povedlo do nového pláště budovy zaintegrovat moderní interaktivní prvky,” říká k projektu děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, Pavel Ripka. „Budova fakulty prošla v loňském roce rozsáhlou rekonstrukcí a instalaci světelné fasády jsme brali jako velikou výzvu a příležitost prezentovat práci našich studentů.”

LINKY se v rámci slavnostního rozsvícení, které je 25.února plánováno na 18 hodin, také rozezní hudbou Adama Sporky z katedry počítačové grafiky a interakce Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, který se rozhodl pro kombinaci současného stylu glitch trap a tradičního stylu chiptune.

Zdroj foto: ČVUT

Další články k tématu