Studujte lidská práva v Benátkách

30. 1. 2011 | Aktuality

Magisterší a doktorandští studenti, kteří již během svého studia nasbírali alespoň 240 kreditů a ovládají angličtinu, mají možnost absolvovat jednoletý kurz o lidských právech European Master in Human Rights and Democratisation (E.MA).

Studium probíhá ve spolupráci více než čtyřiceti evropských univerzit a je rozloženo do dvou semestrů. První část studia studenti stráví v italských Benátkách, druhou pak na jedné ze zúčastněných vysokých škol. Mezi ty patří mimo Masarykovy univerzity například i prestižní univerzity v Leuvenu, Utrechtu, Kodani, Grazu, Dublinu, Padově, Bilbau či Uppsale. Výuku zajišťují akademikové z oboru, experti a zástupci mezinárodních i neziskových organizací. Absolventi se mohou uplatnit zejména v mezinárodních organizacích, veřejné správě či v akademické sféře.

Přihlásit se je možné do 20. března 2011. Poplatek za studium činí 4000 EUR a navíc registrační poplatek 130 EUR, omezený počet posluchačů obdrží částečné stipendium.

Bližší informace naleznete na internetových stránkách http://www.emahumanrights.org/, popřípadě kontaktujte Huberta Smekala, asistenta ředitele E.MA pro Českou republiku, na e-mailové adrese hsmekal@fss.muni.cz.

Zdroj: Mezinárodní politologický ústav Masarykovy univerzity, oficiální stránky projektu

Zdroj fotografie: stock.exchange

Další články k tématu