Studijní obor podle znamení: Berani jsou dobří učitelé, Lvi ovládnou divadelní prkna

26. 9. 2020 | Pro uchazeče na VŠ

obor podle zvěrokruhuVýběr správného studijního oboru není nic jednoduchého. Musíte si ujasnit své priority, zjistit, co vás baví, a v čem jste dobří. V praxi pak může nastat deziluze, když zjistíte, že studium oboru není takové, jako jste si ho představovali. Pokud jste momentálně ve fázi výběru a marně si lámete hlavu nad tím, co studovat, inspiraci můžete hledat i ve hvězdách. Astrologie rozhodně není exaktní, ale třeba se v některém z popisů znamení poznáte a inspiruje vás k dalšímu studiu

Vodnáři: sociologie

Typický Vodnář je někdo, kdo je spíš uzavřený, je extrémně inteligentní a přesvědčený, že všichni lidé si zaslouží být rovni. Proto je pro něj nejlepším oborem sociologie! Ta se věnuje všem aspektům lidské společnosti: tomu, jak vznikla, jak funguje i její struktuře. Obsah výuky bude nejenom stimulovat inteligenci Vodnářů, ale také uspokojí jejich silné sociální cítění.

Ryby: film nebo fotografie

Ryby mají od přírody jemnou povahu. Obvykle jsou lidé ve znamení Ryb moudří, citliví, emocionálně založení, dobře vycházejí s lidmi a milují své koníčky. Film nebo fotografie jsou dva obory, které Rybám pomohou rozvíjet jejich zájmy. Umělecké nadání Ryb, kterým často oplývají, jim pomůže uspět v libovolném kreativním průmyslu. Zaměstnavatelé ocení jejich schopnost pracovat s lidmi různých povah. Přirozená citlivost Ryb jejich uměleckým dílům propůjčí nebývalou hloubku, díky čemuž zapůsobí na širokou veřejnost.

Berani: vzdělávání

Berani jsou nezávislí a extrovertní, užívají si, když mohou situaci kontrolovat, dokážou být impulzivní, ale přesto jsou spíše než emočně prakticky založení. Vzdělávání a výuka studentů je pro ně to pravé, protože se jakožto extroverti rádi obklopují lidmi. Berani se řídí hlavou a nikoliv pocity, zůstanou klidní i během jednání s problémovými nebo neposlušnými studenty, což je pro práci pedagoga klíčové.

Býci: jazyky a literatura

Býci mají sklon milovat umění a během studia jazyků se s ním budou pravidelně setkávat, zejména s literaturou. Býci dokážou být tvrdohlaví, ale cení si odpovědnosti a chtějí mít svůj život pečlivě organizovaný. Stabilní struktura výuky jazyků, která zahrnuje čtení, diskuze se třídou a psaní textů, jim poskytne ten typ konzistentní rutiny, kterou mají rádi. Navíc je v tomto oboru bude pohánět dopředu jejich přirozená láska ke čtení a získávání znalostí.

Blíženci: obchod

Blíženci jsou zvědaví, extrovertní, milují lidi, rádi cestují, chtějí uspět a dokážou se přizpůsobit každé situaci. Díky studiu obchodu nebo marketingu se budou moci setkávat s lidmi, navštěvovat nová místa (v rámci těchto oborů se často cestuje) a vymýšlet a představovat nové projekty. Jejich zvědavost jim umožní plně se ponořit do práce a díky své touze uspět budou mít šanci dotáhnout to daleko.

Raci: tvůrčí psaní

Raci mají obvykle bujnou představivost, jsou kreativní, řídí se svými emocemi a vyhýbají se konfliktům. Studium tvůrčího psaní jim dovolí popustit uzdu fantazii a dát své kreativitě průchod. Svoje emoce přetaví v texty, které ostatní budou rádi číst. Kurzy tvůrčího psaní navíc bývají interaktivní, což Rakům dovolí komunikovat s ostatními studenty, pomáhat jim s jejich tvorbou a zpětně se od nich také něco naučit.

Lvi: divadlo

Lvi jsou kreativní, zbožňují výzvy, jsou extroverti, věří si a věří ve svůj talent. Divadlo jim umožní zazářit – ať už budou hrát nebo například pracovat jako choreografové. Snadno se přizpůsobí nečekaným situacím a výzvám, kterých je v divadelním prostředí čeká plno. A jejich přirozené charisma jim pomůže nejenom strhnout diváky, ale také snadno navázat přátelství s ostatními divadelníky.

Panny: chemie

Panny jsou přirozeně pracovité, mají analytický styl uvažování, preferují uspořádaný způsob života, jsou praktické a cílevědomé. Chemie jim dovolí využít všechny jejich silné stránky – od organizace práce v laboratoři až po silnou pracovní etiku. Navíc bude studium chemie stimulovat jejich intelekt, který je jednou z hlavních předností lidí narozených v tomto znamení.

Váhy: lékařství

Lidé ve znamení Vah jsou společenští, zůstávají za všech okolností v klidu a jsou vysoce inteligentní. Jejich klidná a okouzlující osobnost jim pomůže v tom, aby se s nimi lidé okamžitě cítili příjemně, díky čemuž budou léčit pacienty mnohem snáz. A protože jsou inteligentní, snadno si osvojí nové poznatky, což v tomto oboru rozhodně přijde vhod.

Štíři: politologie

Štíři často vyčnívají v hloučku lidí, protože jsou odvážní a asertivní, vynalézaví a snadno se ujímají vedení. Politologie jim umožní prosazovat své názory a svým charismatem strhnout ostatní lidi, jednotlivce, nebo klidně i skupiny na svou stranu. Štíři mají silný potenciál k tomu, aby se stali vůdci, těmi, kteří budou určovat směřování společnosti – a politologie jim v tom může pomoct.

Střelci: filozofie

Střelci mají skvělý smysl pro humor, jsou laskaví, optimističtí a rádi míří vysoko. Filozofie jim umožní začít na svět nahlížet novýma očima a uspokojí jejich lásku k cestování, neboť obor vyloženě vybízí k tomu, aby člověk cestoval a seznamoval se s nejrůznějšími myšlenkovými směry. Jejich smysl pro humor jim navíc pomůže najít něco humorného i v závažnějších tématech a vést fascinující konverzace s ostatními.

Kozorohové: historie

Typický Kozoroh je silně disciplinovaný, cení si tradic, je odpovědný a rád přemýšlí nad minulostí. Historie jim pomůže rozvíjet jejich přednosti. Nejde o lehký obor, protože studenti musí číst velké množství výukových materiálů, ale zodpovědní Kozorohové to zvládnou. Rádi se budou učit o historických událostech a přemýšlet nad tím, jak si z nich vzít ponaučení do budoucna i jaké poznatky z dějin by se mohly aplikovat i dnes.

Zdroj:
https://www.society19.com/

Další články k tématu