Studenta přijali na 185 vysokých škol

22. 5. 2023 | Stojí za přečtení

studium na VŠ v USA
Americký student
Dennis Barnes letos maturuje a hlásí se na vysokou školu. Na rozdíl od většiny svých vrstevníků ale nerozeslal jen dvě, tři přihlášky. Hlásil se totiž rovnou na 200 škol! A od 185 z nich získal odpověď: Jste přijat. Celkem mu univerzity nabízely stipendia ve výši přes 200 milionů korun.

Dennis Barnes patří na International High School of New Orleans mezi premianty. Kromě perfektních známek má ve svém životopise také spoustu mimoškolních aktivit a vedle rodné angličtiny ovládá také španělštinu. Je mu teprve 16 let, k maturitě jde tak o dva roky dříve, než je běžné.

Ze skutečně bohaté nabídky se Dennis nakonec rozhodl pro studium na Cornell University, která patří mezi prestižní školy takzvané břečťanové ligy. Rodné New Orleans tak vymění za New York. Studovat bude počítačovou vědu.

„Doufám, že díky studiu na univerzitě pochopím různé pohledy na svět, že mi to otevře oči a lidé kolem mě budou formovat k lepšímu,“ uvedl nadaný student.

 

Zdroj: CNN

Další články k tématu

Příprava na přijímačky může stát tisíce. Diskriminace, míní odborníci

Příprava na přijímačky může stát tisíce. Diskriminace, míní odborníci

Jednotné přijímací zkoušky Scio používá řada fakult na vysokých školách v Česku. Aby u nich zájemce o studium uspěl, někdy mu k tomu jeden termín nestačí. Za každý další pokus ale musí platit. Podle odborníků tento systém znevýhodňuje uchazeče z nízkopříjmových rodin. Například Veroniku Vávrovou, která se v loni hlásila na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, vyšly testy přibližně na …

Hrůzostrašné univerzitní legendy aneb proč nezamykat studenty v márnici

Hrůzostrašné univerzitní legendy aneb proč nezamykat studenty v márnici

Studium na vysoké škole může být někdy skutečný horor. Třeba když se k blížícím se uzávěrkám přidá hlava stovky let mrtvého vládce Anglie, nebo vás cosi neviditelného zatahá za palec u nohy. Přinášíme vám ty nejděsivější historky z akademického prostředí. Oživlé sochy Chrliče bývají strašidelné už samy o sobě. A co teprve když ožijí! Například studenti z univerzity …