Student Masarykovy univerzity zemřel po pádu z okna fakulty

17. 10. 2022 | Aktuality

Student Masarykovi univerzity zemřel Student Masarykovy univerzity v Brně vypadl minulý týden z okna filozofické fakulty. Tělo mladého muže bylo nalezeno ve čtvrtek pod okny komplexu budovy. Na místo dorazili záchranáři, kterým se ho již nepodařilo oživit. Tragédií se zabývá policie.

Před fakultou vznikají pietní místa, kam studenti chodí zapalovat svíčky. „Záležitost je v šetření Policie České republiky, která také komunikuje s rodinou studenta. Jménem celé akademické obce fakulty vyjadřuji upřímnou soustrast rodině, přátelům a všem blízkým,“ uvedla na webu fakulty její děkanka Irena Radová.

Co přesně smrtelnému pádu studenta předcházelo zatím není jasné. Jednou z vyšetřovacích verzí policie je podle brněnského Deníku také sebevražda. Předseda Studentské komory Akademického senátu fakulty Ondřej Varaďa v této souvislosti uvedl, že univerzita podle něj nabízí svým studentům psychologické poradenství a další odborné konzultace, fakulta má také vlastního poradce a studenti se s problémy mohou obrátit i přímo na studentské senátory. „Mrzí nás, že ani tato opatření nedokázala tragédii předejít,” dodal Varaďa.

Zdroj: Deník.cz

Další články k tématu

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Hrajete ve volném čase video hry? Je to jenom forma zábavy a oddechu, nebo nám hraní dává něco víc? Odpověď hledá Institut pro psychologický výzkum na Masarykově univerzitě v Brně v rámci výzkumného projektu Czech Gamers (Čeští hráči). Pokud jste starší 18 let, můžete se do výzkumu zapojit i vy. „Kupodivu stále neexistuje téměř žádný výzkum na …

Miliardář Křetínský dál sponzoruje brněnskou fakultu

Miliardář Křetínský dál sponzoruje brněnskou fakultu

Miliardář Daniel Křetínský pokračuje ve spolupráci s Právnickou fakultou Masarykovy univerzity v Brně. Jeho Energetický a průmyslový holding (EPH) nadále bude financovat výuku energetického práva. Schválil to akademický senát univerzity. Proti jsou však někteří studenti a hnutí Univerzity za klima. Skupina 150 studentů a absolventů poslala děkanovi fakulty otevřený dopis, ve kterém vyzývá k ukončení spolupráce EPH s fakultou. Holding …