Středoškoláci mohou díky stipendiu FLEX rok zdarma studovat v USA

21. 8. 2019 | Aktuality

stipendium do USAPrvního září startuje druhé kolo podávání přihlášek do studijního programu FLEX. V rámci něj se deset českých středoškoláku vydá studovat do různých částí Spojených států. Studenti, kteří již byli vybráni v prvním kole, se do USA vydali před několika dny.

Sedm dívek a tři chlapci budou celý nadcházející rok studovat v New Yorku, Iowě, či na Floridě. Ubytováni budou v hostitelských rodinách, které se o ně budou starat dobrovolně a zdarma.

Program FLEX neboli Future Leaders Exchange vznikl již v roce 1992. Česká republika se do něj zapojila teprve v loňském roce. Zájem o stipendium byl obrovský. Ucházelo se o něj celkem 760 studentů. Místo je však vyhrazeno jen deseti úspěšným, kteří projdou náročným výběrovým procesem.

O stipendium mohli zažádat pouze studenti prvního nebo druhého ročníku střední školy, kterým bylo mezi 14 až 17 lety. V rámci výběru museli prokázat perfektní znalost anglického jazyka, napsat eseje a absolvovat pohovor.

Výběrové řízení na školní rok 2020/2021 se otevírá na začátku září. Podmínky jsou stejné jako loni a stejný je také omezený počet míst. Americký velvyslanec ve Česku Stephen King však doufá, že do budoucna se počet českých stipendistů navýší z deseti na dvacet.

Veškeré informace o programu najdete zde http://discoverflex.org/.

Zdroj: Novinky.cz

Další články k tématu