Stipendium na International Baccalaureate program

1. 3. 2004 | Aktuality

Stejně jako v předchozích třech letech vyhlašuje pražská British International School i letos výběrové řízení, na jehož základě udělí dvouleté stipendium pro International Baccalaureate program. Ucházet se můžou všichni čeští studenti ve věku 16–17 let.

Stejně jako v předchozích třech letech vyhlašuje pražská British International School i letos výběrové řízení, na jehož základě udělí dvouleté stipendium pro International Baccalaureate program. Ucházet se můžou všichni čeští studenti ve věku 16 – 17 let.

Univerzita tradičně uděluje celkem čtyři stipendia, každoročně se o ně uchází celkem asi 100 studentů. „Celkový počet studentů – stipendistů na BISP dosáhl již dvaceti a jejich počet se každým rokem zvyšuje. V loňském roce dokončili první stipendisté svá IB studia s vynikajícími výsledky,“ řekl ředitel BISP Jeremy G. R. Long.

Přijímací řízení je tvořeno několika eseji v angličtině a ústním pohovorem. Letos proběhne v týdnu od 19. do 23. dubna. Ti, kteří v něm uspějí, budou moci studovat v Internatinal Baccalaureate programu, který je ukončen Mezinárodní maturitou. Získaný diplom je uznávaný po celém světe a měl by studentům otevřít možnosti k dalšímu studiu na zahraničních univerzitách; někdy jsou dokonce zájemci přijímáni bez dalších testů.

BISP v Praze byla založena roku 1992 a funguje jako nezávislá britská mnohonárodnostní škola. Vyučovacím jazykem je angličtina, výuka probíhá ve třech trimestrech.