Soutěž: věnuj mobil a vyhraj výlet pro svou třídu!

24. 10. 2011 | Aktuality

Společnost Asekol již podruhé vyhlašuje v rámci recyklačního programu Recyklohraní soutěž „Věnuj mobil a vyhraj výlet pro svou třídu“. Do soutěže se mohou přihlásit všechny školy, které jsou zapojeny do programu Recyklohraní. Jejich úkolem pak bude sbírat staré či nepoužívané mobilní telefony. Tři školy, které odevzdají největší počet mobilů v přepočtu na počet žáků, vyhrají zážitkový výlet pro jednu třídu. Výlet v rámci České republiky si pak třída vybírá sama. I ty školy, které se nestanou celkovými vítězi, však mohou získat hodnotné ceny. Za sebrané mobily získají na své účty body, které posléze mohou vyměnit za dárky z katalogu odměn. Soutěž potrvá do 31. ledna 2012 a výsledky budou vyhlášeny v dubnu příštího roku. Více informací je k dispozici na www.recyklohrani.cz.

Posbírané mobily budou odborně zkontrolovány, nefunkční přístroje budou recyklovány a ty funkční věnovány dětem z dětských domovů. V minulém roce bylo takto vybráno téměř 42 000 mobilních telefonů.

„Tento projekt učí děti třídit a recyklovat staré spotřebiče, nejen mobilní telefony. Pokud se to děti naučí již v raném věku, budou třídit po celý život a mohou k tomu vést i ostatní,“ vysvětluje Hana Ansorgová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL, která se jako jediná v České republice zabývá recyklací elektrozařízení.

V minulém roce zvítězila v soutěži Základní a mateřská škola Velké Meziříčí – Lhotky, kde děti dokázaly vybrat 31 mobilů na jednoho žáka.

Zdroj: tisková zpráva

Další články k tématu