Soutěž Start Your Business hledá podnikavé studenty z MUNI

31. 1. 2022 | Aktuality

business soutěž na MUNIPokud studujete na Masarykově univerzitě a máte nápad na vlastní podnikání, které byste chtěli rozjet, zapojte se do druhého ročníku soutěže Start Your Business. Úspěšní soutěžící mohou na svůj projekt dostat až 400 tisíc korun. Mimo to získají praktické zkušenosti a mentoring od odborníků.

K účasti v soutěži nemusíte mít perfektní business plán. Soutěž má totiž mimo jiné za cíl pomoci studentům zjistit, zda by se podnikání chtěli věnovat i po studiu. Účastníci mohou v průběhu soutěže svůj nápad i podnikatelský plán vylepšit tak, aby reálně obstál mezi konkurencí na trhu.

Přihlášku do soutěže i s přílohami je nutné odeslat do 28. února. Hlásit se mohou jednotlivci nebo týmy s nejvýše čtyřmi členy. Do prvního kola se dostane deset postupujících, kteří získají příspěvek 10 tisíc korun na další rozvoj projektu. V druhém kole poté porotě předvedou prezentaci, v níž ukážou, jak s finančním příspěvkem naložili.

Členy poroty jsou odborníci na podnikání z Centra pro transfer technologií Masarykovy univerzity, Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity a z Jihomoravského inovačního centra. Podle výsledků prezentací komise rozdělí druhou část odměny, přičemž její výše se může lišit podle jednotlivých projektů.

Za soutěží stojí Centrum pro transfer technologií ve spolupráci s Jihomoravským inovačním centrem.

Zdroj: Zprávy z MUNI

Další články k tématu

Podnikání po ukončení studia: Výhody a nevýhody

Podnikání po ukončení studia: Výhody a nevýhody

Podle zahraniční studie by si více než 60 procent studentů po absolvování studia přálo začít podnikat. Založit byznys bez předchozích zkušeností je však risk a mladí lidé mohou na vysoce konkurenčním trhu narazit. Ani tyto výzvy nezabrání některým nadšencům začít a v budoucnu třeba i uspět s vlastním podnikem. Počet startupů založených čerstvými absolventy roste den od …

Student si chtěl vydělat na prázdniny. Nakonec rozjel start-up

Student si chtěl vydělat na prázdniny. Nakonec rozjel start-up

Brian Spinner, student na Univerzitě v americkém Marylandu, si chtěl původně vydělat na výlet během jarních prázdnin. V březnu se tak společně s dalším studentem domluvili, že budou prodávat své nenošené oblečení před knihovnou univerzity. U jednorázového výdělku ale nezůstalo. Spinnera totiž napadlo, že vedle retro kousků může začít prodávat i oblečení vlastního designu. Založil tak start-up Old …