Soutěž pro studenty s festivalem MIXER 2010

14. 10. 2010 | Aktuality

Pořadatelé Multimediálního festivalu MIXER vyhlásili mezinárodní soutěž pro studenty vysokých a vyšších odborných škol. Jejím cílem je především umožnit všem začínajícím umělcům ukázat svůj talent a představit se širšímu publiku. Zapojit se mohou všichni studenti prezenční formy studia vysokých a vyšších odborných škol v České republice, Slovenské republice, Polsku a Maďarsku.

Účastníci si mohou vybrat ze čtyř kategorií:

  • fotografie – reklamní, umělecká, ateliérová, reportážní apod.
  • grafický design – malba, ilustrace, kresba apod.
  • video – krátký hraný nebo animovaný film
  • 3D – průmyslový design a obal, oděv a obuv, sklo a keramika, umělecké instalace, architektura apod.

Soutěžní práce společně s přihlašovacím formulářem musí být doručeny poštou nebo osobně do 31. října 2010. Každý soutěžící se může zúčastnit pouze jako jednotlivec a smí zaslat jen jedno dílo nebo jeden soubor prací (například kolekci fotografií apod.) do jedné kategorie. Účast v soutěži je bezplatná. Soutěžní projekty bude následně hodnotit porota složená z odborníků svého oboru všech zúčastněných zemí. Nejlepší díla budou oceněna.
Více informací o soutěži najdete na www.culturenet.cz.

Festival MIXER 2010 proběhne ve Zlíně ve dnech 17. − 20. listopadu 2010 a jeho letošním tématem je LéČBA UMĚNím = CURE by ART. Akci, jejíž počátky sahají až do roku 2003, organizují studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB), a to v rámci předmětu Komunikační agentura. Součástí přehlídky budou především přednášky, besedy, workshopy, večerní program, koncerty a promítání, performace, rozcvičky a snídaně, čaje o páté, čítárna a mnohé další.

Zdroj: www.culturenet.cz.
Zdroj loga: web FMK UTB